Posti julkaisee 9. lokakuuta 54 erilaista paikallista postimerkkiä

28.09.2015

Suosittua Postimerkin päivää vietetään kaikkialla Suomessa

Vuosittaista Postimerkin päivää vietetään perjantaina 9.10.2015 eri puolilla Suomea 89:ssä Postin omassa myymälässä. Juhlapäivän kunniaksi myyntiin tulee ainutlaatuisia paikallisia postimerkkejä, joihin voi saada myös paikkakunnan oman erikoisleiman.

Mukana olevat myymälät julkaisevat Postimerkin päivän yhteydessä rajoitetun määrän omakuvapostimerkkejä, joiden kuva-aiheet vaihtelevat paikkakunnasta toiseen.

Monien postimerkkien kuva-aiheina ovat paikalliset nähtävyydet, esimerkiksi Helsingin posteissa myytävät merkit kuvaavat Malmin lentokenttää, Tornion postin postimerkissä komeilee vanha T-mallin Ford vuodelta 1925, jolla liikennöitiin Haaparantaan. Kuusamon postimerkin aiheena on Hannu Hautalan hieno luontokuva Kotka laskeutuu.  

Osassa Postimerkin päivää viettävistä myymälöistä on 9.10. mukana myös paikallisia postimerkkikerhoja toimintaansa esittelemässä.

Merkkejä voi tilata myös Postin internet-sivuilta

Asiakkaat voivat tilata Postimerkin päivän kaikkien postimerkkien kuva-aiheita myös Postin internet-sivuilta osoitteesta www.posti.fi/omakuvapostimerkki. Asiakas voi valita kuvakategoriasta Postimerkin päivä 2015 haluamansa paikkakunnan kuvan ja sille sopivan kehyksen. Merkit toimitetaan asiakkaille arkeittain. Minimitilaus on 1 arkki, jossa on 10 postimerkkiä.

Erikoisleimassa paikallisen nähtävyyden opastesymboli

Postimerkin päivällä on myös graafikko Jukka Talarin suunnittelema oma erikoisleima, jonka kuva-aiheessa yhdistyy paikallisen nähtävyyden opastesymboli ja postimerkin hahmo. Toimipaikan nimellä varustetun erikoisleiman saa 9.10. kaikista mukana olevista posteista (PDF).

Asiakkaat voivat tilata erikoisleimoja myös ennakkoon 5.-9.10.2015 lähettämällä mukana oleviin myymälöihin enintään viisi postimerkillä varustettua postikorttia tai kirjekuorta. Tilaukseen kirjoitetaan myymälän osoite ja merkintä "Postimerkin päivän erikoisleima". Myymälöiden katuosoitteet voi tarkistaa Postin internetsivuilta. Mukaan tulee liittää maksumerkeillä ja tilaajan osoitteella varustettu palautuskuori.

Lisätietoja

Lista kaikista Postimerkin päivää viettävistä posteista (PDF)

Kuvat kaikista postimerkeistä ja erikoisleimasta

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.