Posti ja Viilea laajentavat kansanvälisen tunnustuksen saaneen ruoan verkkokaupan palvelukonseptin kokeilua neljälle paikkakunnalle

09.10.2015

Posti jatkaa ruokaostosten jakelukokeilua neljällä paikkakunnalla, joissa ostokset toimitetaan suoraan kuluttajien ruokapostilaatikoihin. Verkosta tilatut päivittäistavarat ja elintarvikkeet kuljetetaan asiakkaan kotiosoitteeseen jääkaappisäilytystä vastaavaan Viilea-ruokapostilaatikkoon.

Kotimaassa kehitettyyn Viileaan on mahdollista toimittaa normaalin postin lisäksi kylmäsäilytystä vaativat päivittäistavarat ilman, että asiakas on kotona vastaanottamassa lähetystä. Posti on kokeillut palvelua menestyksekkäästi ensimmäisenä Suomessa kesästä 2015 alkaen Rauman kaupungin sosiaali- ja terveysviraston vanhuspalvelun kanssa, jossa kauppakassit toimitetaan palvelutalon edustalle asennettuihin Viilea-ruokapostilaatikoihin.  

Lokakuussa Posti jatkaa ruoan jakelukokeilua Turussa, Kaarinassa, Naantalissa ja Raisiossa yksityisten kotitalouksien kanssa. Tavoitteena on kerätä käyttökokemuksia päivittäistavaroiden sähköisestä tilaamisesta ja toimituksesta sekä Viilea-ruokapostilaatikosta.

- Etsimme yhdessä asiakkaidemme kanssa ennakkoluulottomia ja innovatiivisia ratkaisuja arjen helpottamiseksi. Postin ylivoimainen jakeluverkko myös haja-asutusalueilla tarjoaa uusia mahdollisuuksia  verkkokaupalle tavoittaa muun muassa uusia asiakasryhmiä. Myös asiakkaan valinnanvara lisääntyy, kun ruokaostokset voi tehdä muualtakin kuin lähikaupasta, sanoo kehitysjohtaja Sami Finne Postista.

Palvelu on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Viilea-ruokapostilaatikko ja Alepa kauppakassi -palvelu saivat kansainvälisen tunnustuksen, kun Euromonitor International valitsi kokeilun kolmannelle sijalle parhaiden uusien vähittäiskauppa-alan konseptien äänestyksessä.

- Haluamme tarjota yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa vaihtoehtoa perinteisen päivittäistavarakaupankehittämiseksi. Viilea tarjoaa mahdollisuuden arjen hallinnan elämäntapamuutokseen sekäympäristöystävälliseen kokonaisratkaisuun. Viilea pitää strategista yhteistyötä Postin kanssa merkittävänä konseptin levittämiseksi valtakunnallisesti, sanoo toimitusjohtaja Jouni Ervast Viilea.fi:stä.

 

Tavoitteena vakiintuva toimitusmalli

Päivittäistavarakauppa on Suomessa siirtynyt hitaasti verkkoon, ja toimitusratkaisuja on tehty toistaiseksi vain paikallisesti. Nyt testattava palvelumalli ratkaisee toimitusketjuongelman laajemmin, sillä myös viileänä kuljetettavat elintarvikkeet voidaan toimittaa perille samaan aikaan päiväpostin kanssa. Laajetessaan palvelumalli helpottaa merkittävästi kuluttajien arkea ja helpottaa esimerkiksi niitä kotona asuvia vanhuksia ja perheitä joilla ei ole mahdollisuutta käyttää autoa tai käydä kaupassa.

 

Lisätietoja:

Postin MediaDesk puh. 020 452 3366 (arkisin klo 9.00-16.30)
Viilea.fi: Jouni Ervast, 040 7080576, jouni(at)greenbox.fi

Euromonitor International: The Best New Retailing Concepts of 2015