Posti ja Salon kaupunki yhteistyöhön ateriakuljetuksissa

25.06.2015

Posti aloittaa elokuussa yhteistyön osassa ateriakuljetuksia Salon kaupungin ravitsemispalveluiden kanssa. Postin kuljetettavaksi tulee aterioita Salon Halikon kaupunginosassa sijaitsevasta monitoimikeittiö Kimarasta. Jokaisena arkipäivänä toimitetaan yli neljä sataa ateriaa muun muassa vanhuspalveluiden toimipisteisiin ja kotihoidon asiakkaille. Ateriat viedään tilauksen mukaan joko kuumana tai kylmänä.

- Kaupungin toimipisteiden ruoan toimittaminen keskuskeittiöstä on minuuttipeliä ja kuljetusten on kuljettava ajallaan, aina, huonoistakin keleistä huolimatta. Palvelun tuottajan vaihtuminen tuo muutosvaiheeseen myös omat haasteensa, mutta uskon, että toimijat suoriutuvat tehtävästään kokemuksensa turvin, kommentoi kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, jonka vastuualueeseen kaupungin ravitsemispalvelut kuuluvat.

Ateriakuljetukset ovat tiukkaan aikataulutettu ja sitovat paljon kuljetuskalustoa lyhyiksi ajoiksi päivittäin. Se edellyttää Postilta resursseja sekä varautumista myös päivittäisiin muutoksiin. Laadullisina perusteina valintaan vaikuttivat muun muassa suunnitelmat poikkeustilanteiden varalle henkilöstön ja kuljetuskaluston osalta sekä ympäristövaikutusten huomioiminen.

Postilla on pitkät perinteet kunnallisen ateriapalvelun kumppanina

Posti toteuttaa ateriakuljetuksia tällä hetkellä noin 100 paikkakunnalla. Viemme vuodessa 2 miljoonaa ateriaa koteihin ja päivittäin 500 000 ateriaa päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja muihin kuntien toimipisteisiin. Kaikki Postin tarjoamat alueelliset ateriakuljetukset ovat asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja, jolloin kuljetusajat ja paikat sekä toimintatavat on sovittu asiakkaan tarpeen mukaan. Vuoden 2015 alusta alkaen kaikki Postin palvelut ovat 100 % hiilineutraaleja.