Posti Group laajentaa Virossa kotiinkuljetuksiin

01.06.2015

Posti Groupilla on Virossa pakettiautomaattiverkosto, jolla on kolmasosan markkinaosuus Viron pakettimarkkinasta. Kuluttajien vastaanottamien pakettien määrä on Virossa kaksinkertaistunut kolmessa vuodessa.  Vuonna 2014 Viron pakettimarkkina kasvoi 32 %. Virossa pakettiautomaatit ovat suosituin noutotapa, ja ne ovat ohittaneet suosiossa muut palvelupisteet. Posti Group vastaa kilpailuun laajentamalla toimitukset myös kotiinkuljetuksiin.

- Pakettiautomaattiverkostomme kattaa koko Viron, siihen kuuluu 82 pakettiautomaattia. Kotiinkuljetuksella haemme suurempaa markkinaosuutta Viron verkkokauppamarkkinasta, kertoo Itella SmartPOSTin toimitusjohtaja Risto Eelmaa.

- Pakettiautomaattimme sijaitsevat sisätiloissa toisin kuin kilpailevat pakettiautomaatit. Meihin liitetäänkin vahva laatumielikuva. Olemme tuoneet Viroon myös nopeat saman päivän toimitukset pakettiautomaatteihin, Eelmaa kertoo.

Itella SmartPOSTin nopea toimitus on virolaisille verkkokaupoille kilpailuetu. Kuluttaja voi ostaa verkkokaupasta klo 12 asti ja saa samana iltapäivänä toimituksen pakettiautomaattiin. Se onnistuu tehokkaan lajittelu- ja kuljetusketjun ansiosta.

Posti Groupille Viro ja Baltian alue on yksi kotimarkkinoista, jossa halutaan tarjota vahvat kuljetuspalvelut. Posti Groupilla on Virossa, Latviassa ja Liettuassa noin 31 000 neliötä varastotilaa, meri- ja lentokuljetuksia, maantierahtia sekä logistiikkaketju Baltiasta Suomeen, Pohjoismaihin ja Manner-Eurooppaan. Posti Group työllistää Baltiassa noin 330 henkilöä.