Patrik Sallner OpusCapitan uudeksi toimitusjohtajaksi

17.06.2015

Posti Group -konserniin kuuluva OpusCapita Group Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Patrik Sallnerin (MBA, MA, M.Sc., 45). Sallner siirtyy OpusCapitalle MariaDB Corporationin toimitusjohtajan tehtävistä. Tätä ennen hän on työskennellyt kansainvälisissä johtotehtävissä mm. F-Securella, Nokialla ja McKinseylla.

- OpusCapitan kasvu rakentuu vahvalle teknologia- ja automaatio-osaamiselle. Patrik Sallnerilla on monipuolinen kokemus palvelu- ja ohjelmistoliiketoiminnan menestyksekkäästä rakentamisesta useiden kansainvälisten yritysten parissa. OpusCapitan uuden toimitusjohtajan tehtävänä on luotsata yhtiö vakaalle, globaalille kasvu-uralle ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Patrik halusi tarttua tähän haasteeseen, sanoo OpusCapitan hallituksen puheenjohtaja Heikki Malinen.

Talousprosessien automatisoinnin edelläkävijä OpusCapita toimii yhdeksässä maassa. Yhtiö on toimialansa palvelu- ja ohjelmistokehityksen johtava asiantuntija ja luo alalle täysin uusia toimintamalleja esimerkiksi ohjelmistorobotiikan avulla. Uuden toimitusjohtajan teknologiatausta, sekä monipuolinen kokemus kansainvälisestä palvelu- ja ohjelmistoliiketoiminnan rakentamisesta vahvistaa OpusCapitan asemia entisestään.

- Olen erittäin innostunut tästä mahdollisuudesta. OpusCapita on alansa edelläkävijä, sillä on laaja asiakaskunta ja kehitteillä merkittäviä innovaatioita. Tavoitteenani on, että rakennamme OpusCapitasta oman alueensa johtavan toimijan kansainvälisillä markkinoilla. On mahtavaa päästä työskentelemään yhdessä tämän porukan kanssa ja viemään suomalaista tietotyöosaamista maailmalle, kertoo Patrik Sallner

Sallnerilla on kokemusta työskentelystä hyvin erikokoisissa organisaatioissa ja aiemmissa tehtävissään hän on ollut rakentamassa kansainvälistä liiketoimintaa niin laite-, ohjelmisto- kuin palvelumarkkinoillakin. OpusCapitan toimitusjohtajana Patrik Sallnerin aloittaa virallisesti 5. lokakuuta 2015. OpusCapitan väliaikaisena toimitusjohtajana toiminut Ossi Pohjola jatkaa yhtiön hallituksessa.

OpusCapita Group Oy aloitti toimintansa itsenäisenä Posti Group -konsernin alakonsernina vuonna 2014. Yhtiöllä on yli 11 000 asiakasta, ja sen palveluja käytetään noin 50 maassa. OpusCapita toimittaa lähes 200 miljoonaa sähköistä viestiä vuodessa.

Viime vuonna OpusCapitan liikevaihto oli 259,6 miljoonaa euroa ja liiketulos ennen kertaluonteisia eriä oli 20,0 miljoonaa euroa.

Lisätietoja medialle: www.posti.com/media