Pääsiäiskortit postiin viimeistään 31.3.

18.03.2015

Kevätviserrys-postimerkki sopii kaikkiin keväisiin tervehdyksiin

Pääsiäinen on mitä parhainta aikaa kevättervehdyksille. Pääsiäiskorttien viimeinen postituspäivä on tänä vuonna tiistaina 31.3. Postin julkaisema pirteä Kevätviserrys-postimerkki sopii pääsiäiskorttien lisäksi kaikkiin muihinkin keväisiin tervehdyksiin.

Kevätviserrys-postimerkissä talitintti laulaa sydämensä kyllyydestä pajunkissan oksalla. Etualalle on kuvattu narsissi, joka on leikattu postimerkin muodosta ulos. Merkin teemaan sopii hyvin myös nokkela Priority-merkki, joka on kääntynyt muotoon Priori-titi-ty.

Kevätviserrys-postimerkin suunnitellut Salli Parikka Wahlberg on tunnettu useista satu-, oppi- ja lastenkirjojen kuvituksistaan sekä lukuisista suunnittelemistaan kansikuvista, etiketeistä ja postikorteista.

Posteissa runsas valikoima pääsiäis- ja kevätkortteja

Posteissa on myynnissä runsaasti pääsiäistervehdyksiin sopivia postikortteja. Kuva-aiheista löytyy perinteisiä pupuja, tipuja ja pikkunoitia sekä muutamia kristillisiä aiheita. Pääsiäiskorttien lisäksi valikoimissa on paljon myös kevättervehdyksiin suunniteltuja kukka-aiheisia postikortteja.

Pääsiäiskortteja on Suomessa lähetetty 1870-luvulta saakka, aluksi suljetussa kirjeessä. Kuvitukset ilmestyivät pääsiäiskortteihin 1890-luvulla ja valokuvat 1900-luvun alussa. Pääsiäiskorttiperinne eli voimakkaana 1960-luvulle saakka ja alkoi elpyä jälleen 1990-luvulla. Nykyisin pääsiäinen on kolmanneksi suosituin korttisesonki joulun ja ystävänpäivän jälkeen.

Postimuseossa laaja pääsiäiskorttinäyttely

Postimuseo ja Suomen Postikorttiyhdistys Apollo juhlistavat pääsiäistä laajalla näyttelyllä Pääsiäinen - kevään airut. Näyttelyssä on esillä ennennäkemättömiä pääsiäispostikorttien kokoelmia keräilijöiltä ja Postimuseon arkistosta. Lisäksi näyttelyssä esitellään taiteilija Marjaliisa Pitkärannan piirtämiä pääsiäisaiheisia originaaleja. Näyttely on avoinna Postimuseossa 19.4. saakka.

Postimuseo sijaitsee museokeskus Vapriikissa Tampereella osoitteessa Alaverstaanraitti 5. Vapriikki on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10-18. 

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille