OpusCapita uudistaa johtoaan

02.03.2015

Posti Group -konserniin kuuluva OpusCapita Group Oy uudistaa johtoaan. Yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 2.3.2015 alkaen hallitusammattilainen Ossi Pohjola. Johtoryhmän uusiksi jäseniksi on nimitetty Mark Kent ja Ulrich Schmitt.

Pohjola seuraa toimitusjohtajana Heikki Länsisyrjää. Samalla on käynnistetty uuden vakinaisen toimitusjohtajan hakuprosessi.

OpusCapitan hallituksen puheenjohtajan Heikki Malisen mukaan johtoryhmän muutoksilla pyritään nopeuttamaan OpusCapitan kansainvälistymistä sekä vahvistamaan yhtiön asemaa taloushallinnon ulkoistus- ja ohjelmistopalveluiden tarjoajana.

"Pohjolalla on vankka kansainvälinen kokemus ICT-alalta, mikä tukee onnistuneen siirtymävaiheen läpivientiä", toteaa Malinen.

OpusCapitan hallituksen jäsenenä toimiva Pohjola on pitkän linjan ICT-alan ammattilainen, jolla on laaja kokemus kansainvälisistä johtotehtävistä ja ICT-alan hallitusten jäsenyyksistä. Toimitusjohtajatehtävänsä ohella hän jatkaa OpusCapitan hallituksessa.

Pohjola on aiemmin työskennellyt mm. Andersen Consultingissa vuosina 1988-1993 ja Oraclessa vuosina 1993-2002. Vuodesta 2002 hän on toiminut hallitusammattilaisena, mm. Baswaressa, Affectossa sekä Genimapissa.  

Malisen mukaan Heikki Länsisyrjä on johtanut menestyksellisesti OpusCapitaa ja sen edeltäjää Itella Information Oy:tä vuodesta 2007.

"Heikki Länsisyrjä on toiminut yhtiön toimitusjohtajana kahdeksan vuotta. Tänä aikana yhtiö on hänen johdollaan ottanut tärkeitä askelia toiminnan kansainvälistämiseksi ja aloittanut laajenemisen taloushallinnon ulkoistus- ja ohjelmistopalveluihin. Haluan kiittää Länsisyrjää arvokkaasta työstä OpusCapitan kehittämisessä ja toivottaa hänelle menestystä tulevien haasteiden parissa", kiittää Malinen.

Mark Kent OpusCapitan Finance and Accounting Outsourcing -liiketoimintayksikön johtoon

OpusCapitan globaalin Finance and Accounting Outsourcing -liiketoimintayksikön johtoon ja OpusCapita Group Oy:n johtoryhmän jäseneksi 9.3.2015 alkaen on nimitetty Senior Vice President Mark Kent.

Kent siirtyy OpusCapitalle FTSE 100 Board -foorumin neuvonantajan tehtävästä. Tätä ennen hän työskenteli vuosia mm. liiketoimintaprosessien ulkoistamispalveluita tarjoavan WNS:n palveluksessa vastaten Euroopan laajuisesti yhtiön Finance and Accounting -toiminnoista.

Ulrich Schmitt OpusCapitan myynnin ja markkinoinnin johtoon

OpusCapitan globaalin myynnin ja markkinoinnin johtoon ja OpusCapita Group Oy:n johtoryhmän jäseneksi 1.4.2015 alkaen on nimitetty Chief Sales Officer Ulrich Schmitt. Schmitt siirtyy OpusCapitalle Xerox-konsernista, jossa hän työskenteli vuosia vastaten EMEA Financial Services -yksikön toiminnasta.

OpusCapita Group Oy aloitti toimintansa itsenäisenä Posti Group -konsernin alakonsernina vuonna 2014. Yhtiöllä on yli 11 000 asiakasta, ja sen palveluja käytetään noin 50 maassa. OpusCapita toimittaa lähes 200 miljoonaa sähköistä viestiä vuodessa.

Viime vuonna OpusCapitan liikevaihto oli 259,6 miljoonaa euroa ja liiketulos oli 12,7 miljoonaa euroa.