Olvi ja Posti merkittävään yhteistyöhön juomakuljetuksissa

23.10.2015

Olvin ja Postin yhteistyö on alkanut 2000-luvun alussa, nyt lokakuussa Olvi ja Posti tekivät merkittävän sopimusuusinnan Olvin Iisalmen tehtaan panimotuotteiden runkokuljetuksista kattaen koko Suomen. Posti kuljettaa Olvin panimotuotteet Olvin alueellisiin jakeluterminaaleihin sekä Olvin asiakkaiden logistiikkakeskuksiin. Niistä tuotteet jaetaan Olvin jakeluyhteistyökumppaneiden toimesta kauppoihin, kahviloihin, ravintoloihin ja kioskeihin sekä lukuisiin yleisötapahtumiin.
 
Posti on Olvin jakeluyhteistyökumppani Pudasjärvellä, Karjaalla, Forssassa sekä Lapin niin sanotulla yhteisjakelualueella. Näillä alueilla Posti toimittaa Olvin panimotuotteet kauppoihin ja tarvittaessa tekee myös tuotteiden hyllytyksen ja esillepanon. Paluukuljetuksina Posti kuljettaa Olville erilaisia pullojen kuljetusalustoja, kennopohjia, rahtilavoja ja säiliöitä. Postin yhdistelmärekat kuljettavat panimotuotteet jokaisena arkipäivänä usean yhdistelmärekan voimin, huippusesonkina Pohjois-Savosta starttaa vuorokaudessa yli 70 autolastillista oluita, siidereitä, virvoitusjuomia ja mineraalivesiä tien päälle. 
 
- Juoma-alalle on ominaista toimitusvolyymien merkittävä vaihtelu eri vuodenaikoina. Postilla yhteistyökumppanina on koko maan kattava tehokas toimitusketju, joka kykenee mukautumaan Olvin toimitusvolyymien vaihteluun. Kokonaistehokkuudelle on tärkeää, että myös juoma-alalle ominaiset paluukuljetukset hoituvat tasaisena virtana takaisin panimolle. Myös paluukuljetuksissa Posti kykenee toimimaan juoma-alan tarpeiden mukaisesti, sanoo logistiikkapäällikkö Timo Miettinen Olvilta.
 
- Posti on aito kumppani Olville, kehitämme jatkuvasti yhteistyötämme. Perustana ovat toimintavarmuus, luotettavuus ja laatu. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme koko maan kattavat tehokkaat, laadukkaat ja teknologisesti vahvat kokonaistoimitusketjut. Tämän lisäksi vahvuutena ovat myös toiminnan ytimessä olevat alueelliset, pitkäaikaiset Postin yhteistyökumppanit kuljetuspuolella, sanoo Timo Kinnunen, Postin Yritysten kuljetuspalvelut -yksikön johtaja.