Muista ystävää – lähetä kortit ja paketit ystäville viimeistään 11. helmikuuta

02.02.2015

Ystävänpäiväkortit ja -lahjat on aika lähettää pian, viimeistään 11.2. Keskitalven katkaiseva ystävänpäivä 14.2. on ihana syy huomioida ystäviä, kummilapsia ja isovanhempia lähellä ja kaukana. Käsinkirjoitettu kortti on persoonallinen viesti, joka vie ajatukset yhdessä jaettuihin nauruihin. Monella kännykät pursuavat valokuvia hetkistä ystävien kanssa, ja myös ne saa ikuistettua helposti korttiin. Käsin kosketeltava valokuvakortti syntyy Postin mobiili- tai nettisovelluksella. Posti toimittaa painetun kortin suoraan vastaanottajalle.

Korttien lisäksi ystäviä muistetaan perinteisesti lahjoilla. Yli kolmen sentin paksuiset tavaralähetykset tulee 9.2. jälkeen lähettää paketteina. Postilla on paketin lähettämiseen kolme tapaa. Paketin voi valmistella lähtöön kotona Postin verkkopalvelulla (posti.fi/lahettaminen), jossa voi maksaa postimaksun ja tulostaa osoitekortin. Valmiiksi maksettu paketti jätetään postiin kuljetusta varten. Myös pakettiautomaateilta voi lähettää paketteja. Verkossa ja pakettiautomaateilla on edullisemmat, painon sijasta paketin ulkomittoihin perustuvat hinnat.

Myös Postin laaja yli 1 450 palvelupistettä käsittävä verkosto palvelee paketin lähettämisessä. Posteissa on tarjolla monipuolinen valikoima ystävänpäiväkortteja ja pakkaustarvikkeita. Postien lisäksi postimerkkejä myyvät useimmat kaupat ja kioskit, joten merkit on helppoa hankkia muun asioinnin ohessa. Postimerkkejä voi tilata myös Postin verkkokaupasta.

Ystävänpäivämerkeissä kuusi kohtaamista metsässä

Ystävänpäivä on Suomen toiseksi suosituin postikorttisesonki heti joulun jälkeen. Tämänvuotiset ystävänpäiväpostimerkit saavat aiheensa iloisista kohtaamisista metsässä. Ilja Karsikkaan suunnittelemissa hauskoissa merkeissä on lumihiutaleita, puita, hiiri, lintuja, marjoja sekä kettu ja kani.

Ystävät yhdessä -pienoisarkissa on kuusi 1. luokan postimerkkiä ja kuhunkin merkkiin sopivat priority-tarrat. Ensimmäiset postimerkkinsä suunnitellut Ilja Karsikas, 35, on tehnyt runsaasti kuvituksia yrityksille, lehtiin, yhdistyksille, kustantamoille ja levy-yhtiöille. Hän on vastannut mm. Ruisrockin visuaalisesta ilmeestä ja kuvituksesta vuosina 2013 ja 2014 sekä kuvittanut neljä lastenkirjaa.