Kokeilu laajenee Tampereelle ja Turkuun - Posti tuo paketteja noudettaviksi myös lauantaisin

01.12.2015

Posti alkaa toimittaa Tampereella ja Turussa paketteja noudettaviksi posteihin ja pakettiautomaatteihin myös lauantaisin. Se tarkoittaa, että vastaanottaja saa perjantaina Tampereen postikeskuksessa tai Liedon logistiikkakeskuksessa käsitellyn paketin noudettavakseen jo lauantaina, eikä paketin matka pysähdy viikonlopuksi.

Lauantaitoimitukset aloitettiin pääkaupunkiseudulla lokakuussa, ja nyt kokemusta kerätään laajemmalta alueelta. Paketteja toimitetaan noudettaviksi Tampereella ja Turussa jo ensi lauantaina 5. joulukuuta.

Tampereella lauantaitoimitusten piirissä on 13 postia ja 24 Postin pakettiautomaattia, Turussa 12 postia ja 29 Postin pakettiautomaattia. Lauantaitoimitus tuo verkkokaupoille nopeutta ja ketteryyttä. Tilaaja voi saada verkkokauppaostoksen entistä nopeammin.

- Yli 60 % kaikista lähetyksistä on noudettu kokeilun aikana pääkaupunkiseudulla lauantain ja sunnuntain aikana, tämä oli meille myönteinen yllätys. Viikonloppuisin lähetyksiä on luontevaa noutaa muun asioinnin yhteydessä, liiketoimintajohtaja Anders Falck Postista kertoo.

Jos tahtoo ennakoida paketin tuloa, kannattaa ladata kännykkään Postin mobiilisovellus, joka antaa arvion saapumisajasta. Paketin kulkua voi seurata lähetystunnuksella myös Postin verkkosivuilta.

Nopea noutaminen helpottaa joulun pakettiliikennettä

Joulusesongin aikaan uusia paketteja toimitetaan palvelupisteisiin tavallista isompia määriä. Kaikkien paketit kulkevat sujuvasti, kun paketit noudetaan pian saapumisilmoituksen tultua eivätkä noutamista odottavat lähetykset täytä noutopisteitä.
Posti on useana jouluna varmistanut pakettiliikenteen sujuvuuden viikonlopputoimituksilla joulun alla. Pilotissa tätä kyvykkyyttä testataan Tampereella ja Turussa jo aiemmin osana normaalia pakettiprosessia.

Postin omat myymälät palvelevat joulun alla pidennetyin aukioloajoin ja ovat avoinna myös sunnuntait 13.12 ja 20.12. Postit kaupoissa ja kioskeissa palvelevat pitkien aukioloaikojensa mukaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Postin verkostoon kuuluu yhteensä yli 1 400 palvelupistettä.

Lisätietoa Postin joulusta ja lähetysajoista