Kitee valitsi kotiateriakuljetuksiin Postin

07.07.2015

Elokuusta alkaen Posti kuljettaa kaikki Kiteen kaupungin kotiateriakuljetukset. Viikon noin 200 ateriaa valmistetaan Kiteellä omassa tuotantokeittiössä, josta Posti kuljettaa ne kolmena päivänä viikosta asiakkaille. Kuljetuspäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai. Samalla kuljetuskerralla toimitetaan asiakkaalle useamman päivän ateriat.  

- Asiakkaat saavat edelleenkin Kiteellä valmistettua ruokaa kotiin kuljetettuna ja toimituspäivät säilyvät ennallaan, kertoo ruokapalveluiden vastaava esimies Tuija Hurskainen.

Ateriakuljetukset ovat tiukkaan aikataulutettu ja sitovat paljon kuljetuskalustoa lyhyiksi ajoiksi päivittäin. Se edellyttää Postilta resursseja sekä varautumista myös päivittäisiin muutoksiin. Laadullisina perusteina valintaan vaikuttivat muun muassa suunnitelmat poikkeustilanteiden varalle henkilöstön ja kuljetuskaluston osalta sekä ympäristövaikutusten huomioiminen.                                                                                                  

- Postilla on pitkät perinteet kunnallisen ateriapalvelun kumppanina. Pohjois-Karjalassa kuljetamme aterioita Kiteen lisäksi muun muassa Joensuussa, Kontiolahdessa ja Lieksassa. Posti on tuttu ja luotettava kuljetuskumppani. Ateriakuljetukset tuovat myös hyvää vaihtelua postinjakeluun, sanoo johtaja Eero Tulla Postista.

Posti toteuttaa ateriakuljetuksia tällä hetkellä noin 100 paikkakunnalla. Viemme vuodessa 2 miljoonaa ateriaa koteihin ja päivittäin 500 000 ateriaa päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja muihin kuntien toimipisteisiin. Kaikki Postin tarjoamat alueelliset ateriakuljetukset ovat asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja, jolloin kuljetusajat ja paikat sekä toimintatavat on sovittu asiakkaan tarpeen mukaan. Vuoden 2015 alusta alkaen kaikki Postin palvelut ovat 100 % hiilineutraaleja.

Lisätietoja medialle: www.posti.com/media