Katso video: Paltan Tuomas Aarto, miksi Postin täytyy uudistua?

13.11.2015

Palvelualojen työnantajien Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto kertoo videolla, miksi Postin täytyy uudistua.

- Meillä työnantajapuolella on täysi valmius rakentaviin keskusteluihin yhteisiin tavoitteisiin pääsemiseksi.  Nyt käytävissä neuvotteluissa tavoitteena on sopia työehtosopimusmuutoksista, jotka vastaavat Postilla edessä oleviin uusiin haasteisiin. Nykyiset työehtosopimukset ovat ajalta ennen kilpailua, eivätkä ne sellaisenaan vastaa muuttuneen toimintaympäristön haasteisiin, Aarto sanoo.

Työehtoihin tarvitaan muutoksia.  Palkkausjärjestelmiä on yksinkertaistettava, työaikajoustoja lisättävä, ulkopuolisen työvoiman käyttöä koskevia määräyksiä on kehitettävä ja muutosturvaa rakennettava uudestaan.

- Neuvotteluissa tärkeintä on lopputulos. Eivät ne keinot, joilla siihen päästään.  Näistä keinoista meidän tulee nyt neuvotella neuvottelupöydissä.  Meillä työnantajapuolella on valmius hyvin innovatiivisesti, yhdessä ideoiden miettiä ja rakentaa niitä uusia toimintatapoja, joita tarvitaan. Me emme ole sitoutuneet mihinkään yhteen ratkaisumalliin tai vaihtoehtoon, vain lopputulos ratkaisee.

- Toivon, että käynnissä olevat työehtosopimusneuvottelut saataisiin maaliin mahdollisimman pikaisesti. Se kuitenkin edellyttää sitä, että noihin keskeisiin muutostarpeisiin saataisiin yhdessä rakennettua hyvät lääkkeet, Aarto toteaa.

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=X82BUDIPttU