48 tuntia ja täyttä koodausta – Paccy voittoon Postin Smoother #eCommerce haasteessa

09.11.2015

Posti haastoi koodaajat rakentamaan uutta ratkaisua tulevaisuuden verkkokauppaan 6.-8.11. Ultrahack-sessiossa. 48 tunnin koodaussessio Helsingissä avasi startup-yrityksille ja koodaajille mahdollisuuden päästä esittelemään ideansa ja sitä kautta mahdollisesti kaupallistamaan tuotteensa Postille.  

Wuhuu, onnittelut voitosta Paccy!

Postin kilpailun voittoon koodasi Paccy. Voiton taustalla olivat tiimit Affectolta ja Karttakeskukselta. He suunnittelivat verkkokauppasovelluksen ja mobiiliaplikaation, jonka avulla voi yhdellä klikkauksella hoitaa maksamisesta toimitukseen ja lähetyksen seurannan.

- Paccyn ratkaisu oli selkeä ja toteutuskelpoinen. Siinä oli mietitty arvolupaus niin kuluttajalle, verkkokaupan toimijalle kuin logistiikkajakelijalle. Tiimi teki viikonloppuna valtavan hyvää työtä ja osoitti kuinka ehdotus integroituu Postin järjestelmiin. Selkeästi esitetty ja vahva voittaja, summaa verkkokaupan kehitysjohtaja Jaakko Kaidesoja Postista.

Toiseksi tuli Carbon Shopper, jonka ehdotus oli ympäristönäkökulman esilletuominen ostamisen yhteydessä. Kolmas sija meni NFleetille dynaamisesta reittioptimoinnista.

Kolmen parhaan joukon valitseminen oli tiukan väännön tulos

Postin mentorina kisassa olivat Postin ICT:stä Antti Aliklaavu, Sauli Luoto, Raita Kaseva ja Taru Maamies. Verkkokaupan näkökulmaa mentoroivat Pasi Ketonen ja Jaakko Kaidesoja, joka toimi myös kilpailussa tuomarina.

- Tämä on ollut erinomainen kokemus ja mahdollisuus Postille. Saimme todella hyviä esityksiä lähtien seuraavan tunnin jakelusta globaalin myynnin kasvattavaan ratkaisuun. Kolmen parhaan joukon valitseminen oli tiukan väännön tulos. Voittaja puolestaan oli meille lopullisen pitchauksen jälkeen selkeä, Kaidesoja summasi.

- Yksi tavoitteemme oli myös testata GLUE:n API-rajapintoja, mikä onnistui loistavasti. Kaikki hackhatonin osallistujat osasiva hyödyntää rajapintoja ilman suurempaa teknistä konsultaatiota sekä antoivat hyvää palautetta ja jatkokehitysajatuksia jatkoa ajatellen.

GLUE välittää asiakkaan tilauksen verkkokaupasta pilvipalveluun, josta toimitus voidaan ohjata asiakkaalle suoraan tavarantoimittajan varastosta, verkkokauppiaan omasta varastosta tai Postin varastosta tai monikanavakauppiaan omista kivijalkamyymälöistä.

Pasi Ketonen tuuletti Postin brändin puolesta: - Hyppäsimme suoraan 2020-luvulle osallistumalla tähän tapahtumaan. Koodarit pääsivät näkemään mitä Posti on tulevaisuudessa ja miten informaatiopalveluilla saadaan uusia kyvykkyyksiä.

Antti Aliklaavu nosti esille Postin ICT:n kyvykkyyden vastata erinomaiselle taidolla ja nopeudella esitettyihin ratkaisuihin. Posti avasi haastetta varten ensimmäistä kertaa rajapintoja olemassa oleviin järjestelmiinsä.

Haaste on nyt voitettu ja varsinainen työ alkaa. Seuraavaksi tarkastelemme kaupallisen ratkaisun mahdollisuutta tarkemmin, sparraamme ja tuemme edelleen kehitystä. Postin haasteen voittaja pitchaa ja osallistuu jatkokisaan SLUSHissa 11.-12.11.

Twitterissä voit katsoa session tunnelmia #ultrahack