COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Verkkokauppa Venäjällä kasvaa voimakkaasti – Itella tuo taxfree-ostamisen verkkokauppaan

21.11.2014

Verkkokauppa on Venäjällä kovassa kasvussa, markkinat kasvavat noin 25 % vuodessa. Itella on vahvasti mukana verkkokaupan palvelujen kehittämisessä myös Venäjän osalta. Ruplan heikentyminen on vähentänyt matkailijamääriä. Piristystä kauppaan toivotaan matkailijoille tarjottavasta uudesta innovaatiosta, verkkokaupan taxfree-palvelusta.

Turvallinen tapa tehdä taxfree-kauppaa myös verkossa

Itella ja suomalainen Taxfree VAT Refund tuovat käyttöön vuoden loppuun mennessä Taxfree Pro -palvelun verkkokaupan matkailijamyyntiin. Se tarjoaa vähittäiskaupalle ja EU:n ulkopuolelta tulevalle matkailijalle helpon ja turvallisen tavan taxfree-kauppaan myös verkossa.

EU:n ulkopuolelta tuleva matkailija voi tehdä hankinnat verkkokaupassa Suomessa olleessaan tai jo ennen matkaa. Kauppias toimittaa ostokset Postin palvelupisteeseen samalla tavalla kuin kotimaan muutkin lähetykset, josta matkailija voi ne noutaa. Taxfree Pro palauttaa kuluttajalle palautukseen oikeuttavan osuuden arvonlisäverosta, kun tuotteet on viety maasta asianmukaisesti. 

- Erityisesti venäläismatkailijoille suunnattu uusi palvelu voi tuoda piristysruiskeen. Venäläiset kuluttajat tekevät yhä enemmän ostoksia myös verkossa, sanoo Taxfree VAT Refund Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kuruheimo.

Verkkokauppa on mahdollisuus myös raja-alueen yrityksille

Uusi taxfree-palvelu on mahdollisuus myös rajan tuntumassa olevalle kaupalle. Kun tuotteisiin on mahdollisuus tutustua ennakkoon kaupan verkkosivuilla, tehdä taxfree-hankinnat siellä ja tavaroiden nouto mukaan kotimaahan on mahdollisimman sujuvaa, auttaa se matkailijaa tutustumaan matkan aikana laajempaan palvelutarjontaan.

Lappeenranta on venäläismatkailijoiden postiasioinnissa Suomen vilkkaimpia kaupunkeja. Venäläisten palveluun on kaupungissa erikoistunut Harapaisen posti. Itella avaa vuoden vaihteen jälkeen myös uuden Postin pakettiautomaatin Laplandia Marketin tiloihin vain kilometrin päähän Nuijamaan raja-asemasta.

- Pakettiautomaatti vastaa hyvin asiakaskuntamme tarpeita, joka lähes sataprosenttisesti koostuu venäläisistä matkailijoista, sanoo Laplandia Marketin varatoimitusjohtaja Dita Kaarna.  

Itellalla on yhteensä lähes 1450 Postin palvelupistettä verkkokaupan lähetysten noutamista ja muuta postiasiointia varten eri puolilla Suomea, niistä asiakkaiden suosimia pakettiautomaatteja on 460.

- Suomeen matkaavat venäläiset ovat jo pitkään hyödyntäneet mahdollisuutta tilata tuotteet  verkkokaupasta ja noutaa ne rajan tuntumassa sijaitsevista Postin palvelupisteistä. Uusi palvelu mahdollistaa verkkokaupoille myös tax free-myynnin, jota ei juurikaan aikaisemmin ole ollut, sanoo hankkeen projektipäällikkö Kari Nykänen Itellasta.

Kaupan arvo Venäjällä vuonna 2013 oli 16 miljardia dollaria, josta rajat ylittävää kauppaa oli noin 3 miljardia dollaria. Vuonna 2013 venäläiset tekivät Suomeen yli 5 miljoonaa matkaa. Ostos- ja lomamatka on yleisin syy tulla Suomeen.

Lisätiedot medialle:

Kari Nykanen, puh. 044 0300 967, Itella OyjKimmo Kuruheimo, puh. 040 967 0899, Taxfree VAT Refund Oy (Taxfree Pro palvelu)

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00 – 16.30)Siirry kuvapankkiin