Tuoretta kalaa ja kalajalosteita saa saaliiksi myös verkkokaupasta

17.10.2014

Ensimmäiset kalaverkkokaupat mukaan Itellan kotiinkuljetuksiin

Kalaa voi vihdoin tilata suoraan tuottajilta kotiin. Ahvenanmaalainen Brändö Lax Ab myy verkkokaupasta tuoreena paikallisten kalastajien saaliita sekä viljeltyä kalaa. Savukalaa ja muita jalostettuja kalaherkkuja myy puolestaan V. Hukkanen Oy:n Juhlakalaneuvos-verkkokauppa. Toimitus tapahtuu yhden yön yli Itellan Termo-kylmäkuljetuksella. Tilaamalla suoraan kotiin voi lyhentää kalan matkaa ja välttää turhat välikädet jakelussa ja varastoinnissa.

Brändö Lax toimittaa kalan taatusti tuoreena. - Olemme Suomen ensimmäinen viljelylaitos, joka toimittaa kalaa melkein suoraan merestä kotiin. Viljeltyä kirjolohta ja siikaa voimme toimittaa vuoden ympäri ja villeillä kaloilla seuraamme kalan luontaista pyyntiaikaa. Tällä hetkellä ahvenen pyyntisesonki alkaa olla lopuillaan ja odottelemmekin jo silakkaa ja kilohailia pyyntiin, Pia Lindberg-Lumme Brändö Laxista kertoo.

Brändö Lax toimittaa kalat 35 minuutin lauttamatkan päästä mantereelle Kustaviin, mistä Itella noutaa Termo-laatikot ja hoitaa jakelun ympäri maan. Tuoreet kalat on jäähdytetty ja suojattu hyvin ennen pakkaamista Termo-laatikkoon. Kalan kuljetuslämpötilan on oltava alle 3°C eli matalampi kuin lihalle säädetty säilytyslämpötila. Termo-laatikot on varustettu lämpötilaa mittaavin sensorein.

- Kokonaiset kalat ovat perattuja ja fileet evättömiä ja ruodottomia, pois lukien pystyruodot, koska tuoreesta kalasta niitä ei voida nyppiä poistamatta samalla herkullista lihaa. Suojaamme kokonaisen kalan ja fileen elintarvikekelpoisella käärepaperilla. Tässä paperissa kalan voi halutessaan myös pakastaa. Valikoimamme sopii heillekin, jotka tahtovat kalaa helpossa muodossa suoraan pannulle laitettavaksi, Lindberg-Lumme sanoo.

Juhliin savukalaa, graavilohta ja muita kalaherkkuja

Juhlakalaneuvos-verkkokaupan valikoima palvelee etenkin pitopalveluita ja kuluttajia, jotka tilaavat isomman määrän tarjottavaa kerralla.

- Verkkokaupan avaaminen katsottiin sopivaksi tavaksi palvella yksityisten juhlien järjestäjiä ja heidän toiveitaan. Verkkokauppa on helppo tapa tilata kalaherkut juhliin, niin pikkujouluihin kuin kesähäihinkin, Veijo Hukkanen sastamalaisesta V. Hukkanen Oy:stä kertoo.

Kylmäketjusta huolehditaan tarkoin koko kuljetuksen ajan. V. Hukkasella tuotteet pakataan jäähdytetyissä tiloissa vacum-jäiden kanssa ennakkoon jäähdytettyihin Termo-laatikoihin. Toimitusaika on noin vuorokausi, jolloin tuotteet pystytään pitämään koko matkan ajan vaaditussa alle kolmen asteen lämpötilassa.

- Kylmäketjun katkeamattomuuden vuoksi asiakkaan tulee aina olla vastaanottamassa lähetystä. Vastaanoton yhteydessä asiakas siirtää tuotteet omaan kylmäsäilytykseen ja Itella ottaa Termo-laatikot mukaansa. Lähetyksen mukana tulevat vacum-jäät jäävät asiakkaalle, jolloin niitä voi hyödyntää tuotteiden kylmänä pitämisessä juhlan aikana, Hukkanen neuvoo.

Syksyisen silakkasesongin jälkeen lähestyy joulu, Juhlakalaneuvoksesta voi tehdä jo aiemmin tilaukset valmiiksi esimerkiksi savustetuista ja graavatuista tuotteista sekä mätiherkuista.

V. Hukkasen verkkokauppa

Brändö Laxin verkkokauppa