Tom of Finland -postimerkkejä tilattiin ennakkoon 178 maahan

08.09.2014

Tom of Finland -postimerkkien myynti alkoi tänään

Isoksi puheenaiheeksi nousseet Tom of Finland -postimerkit tulivat myyntiin posteihin tänään. Postimerkkejä on ennakkotilattu Postin verkkokaupasta huhti-syyskuun aikana 178 eri maahan. Eniten merkkejä on myyty Suomen jälkeen Ruotsiin, Englantiin, Yhdysvaltoihin ja Ranskaan. Kaikki ennakkotilaukset on jo postitettu ja ensimmäiset saavat merkkinsä perille jo tänään.

Postimerkkien ennakkomyynti on ollut vilkasta, joten kaikkien merkkiä haluavien ostajien kannattaa hakea omansa ajoissa. Postimerkkien lisäksi posteissa ja Postin verkkokaupassa (www.posti.fi/ostoksille) on myynnissä myös Tom of Finland -postikorttipakkauksia. 

Tom of Finland -postimerkit ovat herättäneet kansainvälistä huomiota siitä asti, kun niiden julkaisemisesta kerrottiin ensimmäisen kerran huhtikuussa. Yleisesti arvioidaan, että kyseessä on kaikkien aikojen eniten maailmalla huomiota saanut postimerkkijulkaisu.

– Tavoitteenamme on jatkossakin julkaista postimerkkejä, jotka elävät ajassa ja kuvaavat monipuolisia aiheita, kommentoi kehitysjohtaja Markku Penttinen Itella Posti Oy:stä.

Postimuseon näyttely kertoo miehestä nimimerkin takana

Tom of Finlandiin voi tutustua myös lauantaina 6.9. avatussa upouudessa Postimuseossa Tampereella Museokeskus Vapriikissa. Salaisuuksin suljettu – kirjeiden Tom of Finland -näyttely valottaa taiteilija Touko Laaksosen henkilökuvaa hänen kirjeenvaihtonsa kautta. Näyttelyyn liittyviä tuotteita – mm. julisteita, kirjallisuutta, hajuvettä ja musiikkia – on myynnissä Trafiikki-verkkokaupassa (webshop.trafiikki.fi).

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

 Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin.