Tarjolla paikkakuntien omia postimerkkejä ja erikoisleimausta

01.10.2014

Postimerkin päivää 9.10. vietetään 98 postissa ympäri Suomea

Vuosittaista Postimerkin päivää vietetään torstaina 9.10.2014 eri puolilla Suomea 98:ssä Postin omassa myymälässä. Juhlapäivän kunniaksi myyntiin tulee ainutlaatuisia paikallisia postimerkkejä, joihin voi saada paikkakunnan oman erikoisleiman. 

Mukana olevat myymälät julkaisevat päivän yhteydessä rajoitetun määrän omakuvapostimerkkejä, joiden kuva-aiheet vaihtelevat paikkakunnasta toiseen. Helsingissä myytävien merkkien kuva-aiheena on esimerkiksi Merihaka iltavalossa, Tampereen merkeissä kuvataan paikalliseen siltaan kiinnitettyjä lemmenlukkoja, Torniossa merkkiin on päässyt paikallinen musiikkinäytelmä Iisakki Mustaparta. 

Monissa Postimerkin päivää viettävissä myymälöissä on 9.10. mukana myös paikallisia postimerkkikerhoja toimintaansa esittelemässä. 

Omien myymälöiden lisäksi paikallisia omakuvapostimerkkejä voi ostaa ilman leimausta myös eri puolilla maata Postin 60 myyntipisteestä. 

Merkkejä voi tilata myös Postin internet-sivuilta 

Asiakkaat voivat tilata Postimerkin päivän kaikkien postimerkkien kuva-aiheita myös Omakuvapostimerkki-sovelluksella Postin internet-sivuilta osoitteesta www.posti.fi/omakuvapostimerkki. Sovelluksessa on kuvakategoria Postimerkin päivä 2014, josta asiakas voi valita haluamansa paikkakunnan kuvan ja sille kehyksen. Merkit toimitetaan asiakkaille arkeittain. Minimitilaus on 1 arkki, jossa on 10 postimerkkiä.

Erikoisleiman aiheena nähtävyyksien opastesymboleja

Postimerkin päivän erikoisleiman kuva-aiheena on tänä vuonna kokoelma erilaisten nähtävyyksien opastesymboleja. Toimipaikan nimellä varustetun erikoisleiman saa 9.10. kaikista mukana olevista posteista. Käytössä ovat kumileimasimet. Jukka Talarin suunnitteleman leiman symbolit esittävät näköalapaikkaa, luontokohdetta, maailmanperintökohdetta, museota tai historiallista rakennusta sekä eläintarhaa tai -puistoa.

Asiakkaat voivat tilata erikoisleimoja ennakkoon 1.10.-8.10.2014 lähettämällä mukana oleviin myymälöihin enintään viisi postimerkillä varustettua postikorttia tai kirjekuorta. Tilaus varustetaan myymälän osoitemerkinnällä ja merkinnällä "Postimerkin päivän erikoisleima". Myymälöiden katuosoitteet voi tarkistaa Postin internetsivuilta. Mukaan tulee liittää maksumerkeillä ja tilaajan osoitteella varustettu palautuskuori.

Postimuseossa kerrotaan, miten Tom of Finland -postimerkki syntyi

Postimuseossa järjestetään juhlapäivän kunniaksi kello 17 opastettu kierros Salaisuuksin suljettu - kirjeiden Tom of Finland -näyttelyssä. Lisäksi tarjolla on kello 18 maksuton yleisöluento, jossa graafikko Timo Berry ja Itella Posti Oy:n kehitysjohtaja Markku Penttinen kertovat Tom of Finland  -postimerkin mielenkiintoisesta suunnittelu- ja syntyhistoriasta. Postimuseo sijaitsee Museokeskus Vapriikissa osoitteessa Alaverstaanraitti 5, Tampere. 

Kuvat kaikista postimerkeistä ja erikoisleimasta 
Postimerkin päivän viettäjät (PDF)

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin.