Suomen Taiteilijaseura täyttää 150 vuotta – juhlavuoden kunniaksi avataan postimerkkien suunnittelukilpailu Kuvataide tänään

03.03.2014

Suomen Taiteilijaseura ja Itella Posti kutsuvat Suomessa asuvat kuvataiteilijat ja kuvataideopiskelijat sekä Suomen Taiteilijaseuran jäsenet osallistumaan postimerkin suunnittelukilpailuun taiteilijaseuran 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kilpailun teema on Kuvataide tänään, ja mukaan odotetaan töitä kuvataiteen eri aloilta. Suomen Taiteilijaseura edustaa laajasti kuvataidekenttää, sen kuudessa jäsenjärjestössä ja 3000 jäsenessä on esimerkiksi taidegraafikoita, videotaiteilijoita ja kuvanveistäjiä. Postimerkkikilpailun töistä kuusi voittajateosta julkaistaan postimerkkivihkona ja kilpailutöistä kootaan näyttely Postimuseoon.

Suomen Taiteilijaseura syntyi vuonna 1864 yhdistämään kulttuurialaa. Nykyisin kuvataidealaan keskittyvän yhdistyksen perustajia olivat muun muassa runoilija Sakari Topelius, kuvanveistäjä Carl Eneas Sjöstrand ja taidemaalari Magnus von Wright. Juhlavuoden tavoite on tehdä näkyväksi kuvataiteilijan työtä. Postimerkin suunnittelukilpailu on osa juhlavuoden ohjelmaa.

- Uskon, että kilpailutöiden kirjo tulee valaisemaan nykytaiteen kenttää.  Odotamme kilpailutöiltä yllättäviä näkökulmia ja monimuotoisia tulkintoja juurevasta postimerkistä. Postimerkkiinhän voidaan nykyään liittää vaikkapa älypuhelimella tunnistettavaa videokuvaa tai ääntä. Postimerkit ovat merkittävä työllistäjä suomalaisen graafisen suunnittelun alalla, vuosittain työn alla  on useita kymmeniä töitä, Itella Postin kehitysjohtaja Markku Penttinen sanoo.

- Postimerkeillä on pitkät kuvataideperinteet. Nykykuvataiteilijat ovat monitaitureita, joten tämä kilpailu on helppo tapa kokeilla käyttögrafiikan suunnittelua sellaiselle taiteilijalle, jolle se on uutta. Samalla postimerkki on hyvin läheinen taiteilijoille, lähetämmehän yleensä näyttelykutsut postitse perinteisesti paperisina, kuvataiteilija ja Suomen Taiteilijaseuran varapuheenjohtaja Johanna Pihlajamaa kertoo.

Suunnittelukilpailun voittajatyöt valitaan kesäkuussa. Kilpailuaika on 3.3.-30.5.2014. Voittajatyöt palkitaan 2000 euron palkintosummalla. Lisätietoa kilpailusta: Kuvataide tänään  -postimerkkikilpailu

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Itella Posti Oy

Markku Penttinen, kehitysjohtaja
puh. 0400 421 999, etunimi.sukunimi@posti.fi 

Tommi Kantola, tuotepäällikkö
puh. 040 756 5098, etunimi.sukunimi@posti.fi

Suomen Taiteilijaseura

Petra Havu, toiminnanjohtaja
puh. 040 7752 715, etunimi.sukunimi@artists.fi

 

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, Netpostista sekä Postin palvelupisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2013 oli 1 160 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 16 700. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi

Suomen Taiteilijaseura edustaa 3 000 suomalaista ammattikuvataiteilijaa. Seuran tehtävänä on kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen valvominen, suomalaisen kuvataiteen edistäminen sekä yleisön kasvattaminen kuvataiteelle. Seura on kattojärjestö ja sen jäsenjärjestöt ovat Muu ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto.