Suomalaisen Joulupukin joulutervehdys ilahduttaa erityisesti Japanissa

21.11.2014

Postin pitkäikäisin asiakas vastaanottaa vuosittain kirjeitä yli 200 maasta. Suomen Napapiiriltä myös lähtee joulutervehdyksiä kaikkialle maailmaan.

Joulupukin kirje on erityisen suosittu Japanissa, jonne lähetetään puolet postitetuista kirjeistä. Kiinnostuksesta pohjoiseen eksotiikkaan kertoo myös Japanin suosituimman matkaoppaan vierailu Napapiirillä. Joulupukin virallisessa postitoimistossa vierailee runsaasti kansainvälistä mediaa ja satoja tuhansia matkailijoita. Viime jouluna Joulupukki sai eniten kirjeitä Italiasta, Iso-Britanniasta, Kiinasta, Puolasta, Japanista, Suomesta ja Venäjältä.
 
- Yhteistyömme Japanin postin kanssa on nostanut suomalaisen Joulupukin kirjeen suosiota japanilaisten keskuudessa. Tänä vuonna olemme tehneet päänavauksen Puolaan ja siellä kirjeen myynti on lähtenyt vauhdilla käyntiin, Itella Postin tuotepäällikkö Eero Hiekkavuo kertoo.  

Joulupukin kirjeitä lähetetään kaikkiaan kolmellatoista kielellä. Lähetys sisältää tervehdyksen lisäksi postikortin kokoisen seinäkalenterin. Kuoren päältä löytyvät Suomessa ja maailmalla arvostetut suomalainen joulupostimerkki ja Joulupukin pääpostin leima.
 
Joulupukin kirjeen voi tilata mihin aikaan vuodesta tahansa. Tulevaksi jouluksi se ehtii perille kun tilauksen tekee viimeistään 8. joulukuuta Postin verkkokaupasta. Joulupukin kirjeen voi tilata myös postista 5.12. mennessä.

Joulupukin kirje 

www.posti.fi/ostoksille

Joulupukin pääposti