Sähköiset tullimaksujen lukulaitteet ovat pakollisia Norjassa 1.1.2015 lähtien

11.12.2014

Lakimuutos Norjassa: Kaikkiin yli 3,5 tonnia painaviin hyötyajoneuvoihin on 1.1.2015 lähtien kiinnitettävä sähköinen tullimaksujen lukulaite ajoneuvon tuulilasin sisäpuolelle.

Mikäli sähköistä tullimaksujen lukulaitetta ei ole asennettu määräaikaan mennessä tai sen jälkeen, kyseisten ajoneuvojen omistajille tai kuljettajille määrätään 8 000 Norjan kruunun (950 euron) sakko.

Määräys tehostaa tullimaksujen keräämistä norjalaisilta ja ulkomaisilta yrityksiltä sekä yksittäisiltä kuorma-auton kuljettajilta. Se puolestaan vähentää tulliyhtiöiden toiminta- ja hallintakustannuksia ja vapauttaa siten varoja parempien ja turvallisten teiden rakennusprojekteihin. Lisäksi uusi määräys takaa yhtäläiset kilpailuolosuhteet norjalaisille ja ulkomaisille kuljetusyrityksille.

Poliisi, tulliviranomaiset ja Norjan tiehallinto valvovat uuden lainsäädännön noudattamista. Mikäli määräystä rikotaan ja sakkoa ei makseta kolmen viikon kuluessa, sakko nousee 12 000 Norjan kruunuun (1 400 euroon). Mikäli rikkomus toistuu kahden vuoden kuluessa, sakko nousee 16 000 Norjan kruunuun (1 900 euroon).

Muista asentaa lukulaite ajoissa. Tee sopimus ja tilaa lukulaite osoitteessa www.autopass.no tai osoitteessa www.easygo.com. Tullimaksujen lukulaite toimitetaan postitse. Tämän vuoden loppupuolelta alkaen sopimuksia voi tehdä ja lukulaitteita voi hankkia myös suoraan rajanylityspaikoilla. Lisätietoa saa numerosta +47 210 31 764 tai osoitteesta www.fjellinjen.no/chat.