COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Postin verkosto kasvanut yli 150 pakettiautomaatilla – pakettiautomaatit helpottavat jouluostosten noutoa

1.12.2014

Yli puolet kuluttajista aikoo ostaa joululahjoja verkosta. Tänä jouluna Postin entistä tiheämpi 460 pakettiautomaatin verkosto helpottaa asiakkaita verkkokauppaostosten vastaanottamisessa ja pakettien lähettämisessä. Vuoden aikana eri puolille maata on asennettu yli 150 uutta pakettiautomaattia. Pakettiautomaatteihin tilattiin viime joulun aikaan kolminkertainen määrä verkkokauppaostoksia kuin muulloin.

Marraskuussa uusia pakettiautomaatteja asennettiin Hankoon (K-supermarket Hanko), Tampereelle (Sale Vuores), Karjaalle (K-supermarket Karjaa) ja Kotkaan (K-supermarket Pooki). Postin palvelupisteverkostoon kuuluu yli 1 400 erilaista palvelupistettä.

Yhä useampi jouluostos noudetaan pakettiautomaatista

Pakettiautomaattiin lähetyksiä vastaanottaneiden kuluttajien osuus on noussut 27 %:iin. Pakettiautomaatteihin vastaanotetaan tänä vuonna noin 10 % suomalaisten kuluttajien kaikista paketeista. Postin tutkimuksesta selviää, että pakettiautomaatteja käyttäneistä 92 % on tyytyväisiä etenkin paketin vastaanottamisen helppouteen. Heistä 87 % pitää pakettiautomaattia kätevänä tapana vastaanottaa verkkokaupoista tilattuja joululahjoja.

- Pakettiautomaatit ovat joulun aikaan erityisen vilkkaassa käytössä. Tätä edesauttavat tiheä verkosto, hyvät sijaintipaikat muun muassa kauppojen yhteydessä sekä pitkät aukioloajat. Joulun aikaan täytämme suosituimpia pakettiautomaatteja useampia kertoja päivässä, pakettiautomaateista vastaava Saara Pietilä Itella Postista kertoo.

Pakettien vastaanottamista helpottaa myös Postin uusi mobiilisovellus, joka antaa arvion paketin perilletulopäivästä ja kellonajasta. Jos on tilannut lähetyksen Postin pakettiautomaattiin, sovellus ilmoittaa lähetyksen saapuneen ja kertoo lokerokoodin pakettiautomaatille. Posti-mobiilisovelluksen voi ladata älypuhelimen sovelluskaupasta.

Verkkokaupan huippupäivät lähestyvät

Verkkokauppa on piristynyt lokakuusta lähtien. Joulun verkkokauppahankintoja kannattaa jo tehdä verkkokaupoista. Yksi verkkokaupan huippupäivistä Suomessa on itsenäisyyspäivän jälkeinen maanantai 8.12., jolloin veronpalautukset ovat käytössä ja verkkokauppaostosten ehtiminen jouluksi perille varmaa. Joulun alusviikoilla Postin käsittelemien pakettien volyymit kaksinkertaistuvat. Kiireisimpinä aikoina käsitellään 250 000 pakettia päivässä.

Jos aikoo lähettää itse paketteja, käy se edullisimmin Postin pakettitarjouksella, 5 e/kpl, joka on voimassa 8.12. asti. Tarjous koskee posteista lähetettäviä postipaketteja 10 kg asti sekä Postin pakettiautomaateista ja Postin verkkopalvelun kautta lähetettyjä S-, M - ja L-kokoisia paketteja Suomessa (paitsi Ahvenanmaalla). Ajankohtaista tietoa joulun postitusajoista on sivustolla www.posti.fi/joulu .

TNS Gallup Kanavassa 7.-12.11.2014 toteutettuun kyselyyn vastasi 1 106 kuluttajaa, jotka ovat edustava otos yli 15-vuotiaista suomalaisista. Tutkimuksen suunnittelusta ja tulosten analyysistä vastasi Itellan tutkimuspäällikkö Kari Elkelä.

Tiedote Itellan verkkokauppatutkimuksesta Verkkokauppa vähentää joulustressiä