Postin varastohenkilöstön yt-neuvottelut lomautuksista päättyneet

22.12.2014

- Lomautuksilla ei ole vaikutusta henkilöstön määrään eikä palveluihin

Posti (1.1.2015 alkaen, nykyisin Itella) varautuu kustannusten sopeuttamiseen lomauttamalla varastohenkilöstöään porrastetusti kolmen viikon ajan vuonna 2015. Toimenpide ei vaikuta palveluihin.

- Olemme tyytyväisiä, että pystymme hoitamaan sopeuttamisen mahdollisimman lievillä toimenpiteillä. Varastoliiketoiminta on meille vahva kasvumarkkina-alue, ja uskomme, että kysymys on tilapäisestä kysynnän laskusta, sanoo varastoliiketoiminnan johtaja Harri Kämppä.

Yt-neuvottelujen taustalla on pitkään jatkunut talouden lama Euroopassa ja heikentynyt markkinatilanne, jotka ovat vaikeuttaneet Itellan varastoliiketoimintaa. Osalla varastoissa olevista tuotteista kiertonopeus on laskenut useiden kuukausien ajan, ja Itella joutuu varautumaan kustannusten sopeuttamiseen lomautusten avulla.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Itellan Toimitusketjuratkaisut-yksikön varastotoiminnoissa työskentelevää henkilöä. Kohderyhmä on hieman pienentynyt neuvottelujen aikana, lomautukset koskevat 455 tuotantotyöntekijää Suomessa.

Lisätiedot medialle:

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00 - 16.30)