Posti uudistaa jakelureittejä – paikoitellen muutoksia jakeluaikoihin

25.04.2014

Itella Postissa on otettu käyttöön 22.4.2014 alkaen uudet jakelureitit, jotka voivat vaikuttaa päiväpostin jakeluaikatauluun. Varsinkin muutoksen alkuvaiheessa jakeluajoissa voi olla päivittäistä vaihtelua jakajien opetellessa uusia reittejään. Muutosvaihe aiheuttaa paikoitellen normaalista poikkeavaa viivettä. Jakeluajat vakiintuvat pian, kun jakelureitit tulevat tutuiksi postinjakajille. Päiväpostin jakeluaikaan vaikuttaa reittimuutosten lisäksi myös jaettavan postin määrä.

Jakelureittejä ja postinlajittelussa tehtävää esityötä uusittiin koko maassa, koska jaettavan postin määrä on vähentynyt. Postilaki ei määrittele jakelulle kellonaikaa, mutta Itella Postin tavoitteena on jakaa postit yhä klo 16 mennessä. Muutosvaiheessa tästä tavoiteajasta voi tulla paikallisia poikkeamia. Jakeluaikatauluihin tulevista muutoksista jaetaan asiakkaille ja paikallismedialle tiedotteita tarpeen mukaan. Itella Posti jakaa postin joka arkipäivä 2,8 miljoonaan jakelupisteeseen. Suurin osa uusista reiteistä on saatu käyttöön ilman, että asiakkaille on tullut näkyviä vaikutuksia.

- Kiitän asiakkaita ymmärryksestä ja pahoittelen muutosvaiheessa mahdollisesti ilmeneviä viiveitä postinjakelussa. Tämän hetkisen arvion mukaan jakeluaikataulut vakiintuvat viimeistään muutaman viikon sisällä, johtaja Anu Punola Itella Postista kertoo.

Vuonna 2013 kirjeitä ja lehtiä jaettiin yli 100 miljoonaa kappaletta vähemmän kuin aikaisemmin, ja vähenemisen odotetaan kiihtyvän edelleen. Itella Posti sopeutuu muutoksiin uudistamalla toimintaa.