Posti tuo osoitteettomaan mainontaan uuden tuotteen

02.12.2014

Posti esittelee ensi vuonna uuden tuotteen osoitteettomaan mainontaan. Kotitaloudet saavat maaliskuun alusta alkaen kahdesti viikossa mainokset ja muut osoitteettomat lähetykset erillisessä kääreellisessä lähetysnipussa.

Tällä hetkellä osoitteettomat lähetykset jaetaan erillisinä osoitteellisen postin joukossa. Uudistuksen myötä mainokset, ilmaisjakelulehti ja muu osoitteeton posti niputetaan koneellisesti paperisen kääreen sisään.

- Suoramainokset jaetaan omassa nipussaan, jolloin paperikääreestä tulee lähettäjille uudenlainen markkinointiväline Suomen mainos- ja mediamarkkinoille. Lähetysnippu on laadukas, kustannustehokas ja kattava markkinointikanava. Vastaanottajille se on lisätietoa mainosten lisäksi, sanoo Postin markkinointipalveluista vastaava johtaja Hanna-Leena Lindblom.

Euroopassa mainospostin niputus on jo yleinen ja suosittu jakeluratkaisu, joka on käytössä esimerkiksi Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Ranskassa.

- Tehtyjen kuluttajatutkimusten mukaan kuluttajat kokivat kääreeseen pakatun postin positiivisena. Myös lähetysten huomioarvo paranee, kun osoitteeton posti on niputettu yhteen, kertoo Lindblom.

Posti aikoo toteuttaa uudentyyppisen jakeluratkaisun maanantaisin ja torstaisin. Toistaiseksi muina päivinä osoitteettomia lähetyksiä jaetaan nykyisen kaltaisesti.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa paperisen viestinnän kilpailukykyä ja jakelun kannattavuutta sähköisen viestinnän lisääntyessä voimakkaasti. Kirjeiden ja sanomalehtien jakelumäärät laskevat noin 10 prosentin vuositahtia.

Nykyisin mainospostin manuaaliseen lajitteluun kuuluu merkittävästi työaikaa. Uudistuksessa niputtaminen tehdään koneellisesti.

- Koska osoitteettomien lähetysten markkinahinta on niin halpa, niiden manuaalinen lajittelu nykyisellä kustannusrakenteella ei valitettavasti ole kannattavaa, toteaa Lindblom.