Posti toi joulusesonkiin uudenlaisia pakettipalveluja

25.11.2014

Joulu on vuoden isoin pakettisesonki. Ostoksia tilataan verkkokaupoista ja paketteja lähetetään itsekin sukulaisille ja ystäville. Posti toi joulun pakettiasiointiin uusia palveluja, jotka helpottavat paketin lähettämistä ja vastaanottamista. Lähettäjille avattiin verkkoon palvelu, jolla voi maksaa paketin postimaksun valmiiksi.  Vastaanottajaa palvelee uusi Posti-mobiilisovellus, josta saa muun muassa arvion paketin saapumisajasta. Perinteiseen postipakettiin liitettiin tekstiviestisaapumisilmoitus, ja nyt sen voi lähettää postista myös Postin pakettiautomaattiin. Postin palvelupisteverkosto on kasvanut vuoden aikana, ja siihen kuuluu yli 1 400 palvelupistettä.

Paketille lähtöselvitys kotikoneelta

Postin uudessa verkkopalvelussa voi tehdä paketille itse lähtöselvityksen eli maksaa postimaksun verkossa ja tulostaa osoitekortin paketin päälle. Paketin voi jättää mihin tahansa postiin.

Postimaksu määräytyy verkkopalvelussa kokoluokkaperusteisen hinnoittelun mukaan. Kotona tarvitaan vain mittanauha, sillä lähetystä ei tarvitse punnita, kunhan paketti ei paina yli 35 kiloa. Kokoluokkaperusteinen hinnoittelu on jo käytössä Postin pakettiautomaateilla.

Verkkopalvelu kattaa tulevaisuudessa paketin lisäksi muita lähetyksiä, kuten kirjatun kirjeen. Palvelu löytyy osoitteesta: www.posti.fi/lahettaminen

Kännykästä paketin arvioitu saapumisaika

Uusi Posti-mobiilisovellus kertoo paitsi arvion paketin perilletulopäivästä myös saapumisen kellonajan ja lähetyksen painon. Paketin seuraaminen on entistä helpompaa. Sovelluksesta näkyvät kaikki tulossa olevat ja jo toimitetut lähetykset. Se ilmoittaa, kun sovellukseen on saapunut uusi paketin saapumisilmoitus. Sovelluksesta on näppärää käyttää paketinohjauspalvelua ja määrittää itselle sopivin noutopaikka. Kartta neuvoo tien Postin palvelupisteeseen. Posti-mobiilisovelluksen voi ladata älypuhelimen sovelluskaupasta.

Perinteinen Postipaketti sai sähköisen saapumisilmoituksen

Postipaketin voi nyt lähettää posteista myös pakettiautomaattiin tai muuhun vastaanottajan toivomaan Postin palvelupisteeseen. Vastaanottaja saa paketista saapumisilmoituksen tekstiviestinä, joka on perillä paperista saapumisilmoitusta nopeammin.

Toimitusta varten pakettiin merkitään vastaanottajan nimi ja matkapuhelinnumero. Pakettiosoitekorttia ei tarvita. Postipaketin vapaavalintaiseen noutopaikkaan voi lähettää lähes kaikissa Postin myymälöissä ja myyntipisteissä. Palvelu toimii Manner-Suomessa.

Joulupaketit kannattaa lähettää hyvissä ajoin, edullisimmin lähettäminen käy Postin pakettitarjouksella, joka on voimassa 8.12. asti. Ajankohtaista tietoa joulun postitusajoista on sivustolla www.posti.fi/joulu.