Posti helpottaa ja nopeuttaa lähetysten noutamista

10.11.2014

Itella Posti pilotoi itsepalvelupäätteitä kymmenessä postissa lähetysten noutamisen nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi.  Itsepalvelupäätteitä testataan Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Hyvinkäällä, Lahdessa ja Tampereella.  Suurin osa postissa asioinnista on nykyisin pakettien noutoa ja tavoitteenamme on tehdä siitä asiakkaillemme mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

Pilottipisteissä voi noutaa sinne saapuneita yleisimpiä lähetyksiä lukemalla itsepalvelupäätteellä lähetystunnuksen viivakoodin tai hyllypaikan sekä henkilöllisyystodistuksen viivakoodin. Henkilökunta saa itsepalvelupäätteeltä tiedon ja hakee lähetyksen valmiiksi noutopisteelle, jossa se luovutetaan asiakkaalle noutokuittia vastaan. Lisäksi osassa kumppaneiden ylläpitämissä pilottiposteissa asiakas voi noutaa postilähetyksensä ja maksaa ostoksensa samalla kassalla.

Postilähetysten noutamisen pilotti toimii seuraavissa posteissa:

 

Osoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Posti Hakaniemi

Säästöpankinranta 2

00530

Helsinki

Posti Herttoniemi

Linnanrakentajantie 4

00880

Helsinki

Posti Leppävaara

Leppävaarankatu 3 A

02600

Espoo

Posti Kivenlahti

Espoonlahdenkatu 4-6

02320

Espoo

Posti Lahti

Aleksanterinkatu 18

15140

Lahti

Posti Hyvinkää

Torikatu 7

05800

Hyvinkää

Posti, Valintatalo Viikki

Latokartanonkaari 23

00790

Helsinki

Posti, R-kioski Pohjolankatu

Pohjolankatu 38

00610

Helsinki

Posti, K-Supermarket Korso

Minkkikuja 4

01450

Vantaa

Posti, S-market Kaukajärvi

Keskisenkatu 5

33710

Tampere

Postilähetyksen noutamisen itsepalvelupääte on toiminut jo noin puolen vuoden ajan Hyvinkään ja Espoon Kivenlahden posteissa. Palvelun toiminnasta on saatu hyviä kokemuksia ja myös asiakaskokemukset ovat olleet myönteisiä.  Pilotin avulla haetaan kokemuksia uusista palvelumuodoista, jotka mahdollistavat ja lisäävät asiakkaiden itseasioinnin vaihtoehtoja esimerkiksi verkkokauppalähetysten vaivattomaan noutamiseen.  Saatujen kokemusten perusteella päätetään palvelumallin jatkosta ja mahdollisesta laajentamisesta myös muualle.