Päivitetty 26.6.2014 klo 17.00: AKT:n lakko ei vaikuta postinjakeluun eikä kotimaan pakettilähetyksiin tai rahtiin

26.06.2014

Päivitetty 26.6.2014 klo 17.00: EI MUUTOKSIA

 

AKT:hen kuuluvien kuljetus- ja terminaalityöntekijöiden laiton lakko jatkuu edelleen. Lakon on määrä päättyä tänään puoliltaöin. Varajärjestelyjen avulla kotimaan postit, pakettilähetykset ja rahti saadaan toimitettua ajallaan vastaanottajille lakosta huolimatta.

Lakko ei viivästytä

- kirjeiden, aikakaus- tai sanomalehtien, suoramarkkinointilähetysten tai kotimaan pakettilähetysten jakelua
- kotimaan rahtilähetyksiä
- terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä lähetyksiä, kuten SPR:n verilähetyksiä ja laboratorionäytteitä
- ateriakuljetuksia

Lakko viivästyttää

- ulkomailta meriteitse saapuvia paketti- ja rahtilähetyksiä, joita ei saada purettua satamissa lakon tukitoimien takia noin vuorokauden
- ulkomaille meriteitse lähteviä paketti- ja rahtilähetyksiä osittain (ahtausta vaativat kuormat) noin vuorokauden

 

Itellan muu henkilöstö on töissä normaalisti muun muassa postin jakelussa, posteissa ja muissa Postin palvelupisteissä, asiakaspalvelussa, pakettipalveluissa ja varastopalveluissa.

Lakon taustalla on Itellan runkoliikenteen tehostaminen ja siihen liittyvät muutokset toiminnassa, työnkuvissa ja sen myötä työehdoissa.

- Mielestäni tämä mielenilmaus on ollut kohtuuton, sillä kysymyksessä on enintään 20 henkilön työnkuvan muutos. Valitettavasti Kotimaan kuljetuksen yt:n lopputuloksena osa yhdistelmäkuljettajien tehtävistä lakkasi. Olemme tehneet parhaamme löytääksemme korvaavaa työtä näille henkilöille - osa tehtävistä on oleellisesti erilaisia verrattuna aiempiin tehtäviin. Uusissa työtehtävissä työehdot ja palkkaus ovat työehtosopimuksen mukaiset, toteaa Itellan Kotimaan kuljetuksista vastaava johtaja Timo Kinnunen.

- On erittäin valitettavaa, että tämä laiton lakko aiheuttaa harmia asiakkaillemme ja heijastusvaikutuksena koko Suomelle keskellä taantumaa, kun päinvastoin talouden vahvistumisen eteen pitäisi nyt tehdä työtä yhdessä sovitulla tavalla, Timo Kinnunen painottaa.

Seuraava tilannetiedote julkaistaan 27.6. noin kello 11.00.

Lisätietoja medialle:

Itella Logistiikka, Kotimaan kuljetus, johtaja Timo Kinnunen
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366