Pääsiäiskortit postiin viimeistään tiistaina 15. huhtikuuta

07.04.2014

Pääsiäispyhät lähestyvät ja ensi viikolla vietetään jo pitkäperjantaita. Nyt on hyvä aika muistaa sukulaisia ja ystäviä pääsiäiskortilla, joita löytyy hyvä valikoima kaikista Postin myymälöistä ympäri maan. Pääsiäiskortit ehtivät ajoissa perille, kun postitat ne viimeistään tiistaina 15. huhtikuuta.

Postimerkkinä Pääsiäisyllätys 

Pääsiäistervehdykseen kuuluu tietysti aito pääsiäispostimerkki, joka esittää tänä vuonna kaniasuun pukeutunutta pirteää pikkutyttöä, värikkäitä pääsiäismunia ja keväisiä kukkia.

Pääsiäisyllätys-postimerkin on suunnitellut Ruotsissa asuva kuvittaja Päivi Unenge. 1. luokan pääsiäispostimerkki julkaistaan 10 kappaleen tarra-arkilla. 

Postimerkkejä myydään postien ja Postin verkkokaupan (www.posti.fi/ostoksille) lisäksi R-kioskeissa, useissa päivittäistavarakaupoissa sekä tavarataloissa. 

Nopeasti lisääntyvät jänikset ovat olleet jo ennen ajanlaskumme alkua suosittuja hedelmällisyyden ja uuden elämän vertauskuvia. Lasten koteihin munia piilottava pääsiäispupu loikki Euroopassa ensimmäistä kertaa jo 1600-luvulla.

Koristeelliset pääsiäismunat liittyvät alunperin ortodoksiseen perinteeseen, nykyään  pääsiäismunien maalaus ja tuunaus on suosittua askartelua monessa lapsiperheessä. 

Kolmanneksi suosituin korttisesonki           

Pääsiäinen on Suomessa kolmanneksi suosituin postikorttisesonki heti joulun ja ystävänpäivän jälkeen. Vuonna 2013 suomalaiset lähettivät yhteensä 1,4 miljoonaa pääsiäiskorttia. 

Pääsiäiseen kuuluvat eläinhahmot ovat monissa maissa suosittuja postikorttien aiheita. Pääsiäiskorteissa on usein leikkisiä pupuja, tipuja, kanoja tai kukkoja. Pohjoismaisena erikoisuutena korteissa esiintyy myös trulli- ja virpomisperinteeseen kuuluvia noitia.           

Myös keväisen raikas ja heräävä luonto on pääsiäiskorttien vakioaiheita. Keltaiset kukat, mm. narsissit ja tulppaanit sekä pajunkissat ja pääsiäisruoho kuuluvat oleellisena osana suomalaiseen pääsiäiseen. Pääsiäiskorteissa on tietysti ollut kautta aikain myös kristillisiä aiheita. 

Lisätietoja

Johanna Rouhe, tuotepäällikkö, Itella Posti Oy, etunimi.sukunimi@posti.fi, puh. 050 576 6502

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön