OpusCapita ostaa Norian Group -kirjanpitoketjun

11.09.2014

Talousprosessien tehostamiseen erikoistunut OpusCapita on ostanut norjalaisen kirjanpidon ulkoistusyhtiön Norian Groupin. Norianilla on kahdeksan toimipistettä Norjassa ja 160 työntekijää Norjassa, Ruotsissa ja Liettuassa.

Norian-kaupan ansiosta OpusCapita nousee Norjan yhdeksi merkittävimmäksi kirjanpitopalveluiden tarjoajaksi ja keskeiseksi kirjanpidon ulkoistusyhtiöksi. Yritysosto vahvistaa OpusCapitan johtavaa asemaa pohjoismaisena palveluntarjoajana sekä parantaa entisestään OpusCapitan edellytyksiä tuottaa palveluita pienille ja keskisuurille yrityksille.

”Norian on jännittävä ja nykyaikainen kirjanpitoyhtiö. Se on teknologinen edelläkävijä ja hyödyntää nearshoring-toimintamallia. Tämä sopii hyvin OpusCapitan strategiseen visioon ja vahvistaa alan osaamistamme”, sanoo Heikki Länsisyrjä, OpusCapitan toimitusjohtaja. ”Tuotteidemme, palvelujemme ja olemassa olevien asiakaskuntiemme välillä on paljon synergiaa. Lisäksi OpusCapitan asiakaskunta laajenee 1400 uudella asiakkaalla.”

Yritysoston tavoitteena on luoda uusia talousprosessien standardeja. OpusCapitalla toimii yhdeksässä Euroopan maassa. Sillä on vahva visio ja osaaminen talousprosessien tuottamisessa sekä ulkoistettuina että palveluina. Norian Group on toisaalta pyrkinyt määrittelemään kirjanpidon uudelleen luomalla uutta, ainutlaatuista arvontarjontaa erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

”Norian on kasvanut nopeasti viime vuosina. Yritysoston myötä saamme käyttöömme lisää resursseja, joiden avulla voimme jatkaa vankan kasvun rakentamista”, sanoo Knut Anders Opstad, Norian Groupin toimitusjohtaja.

OpusCapita nostaa taloushallinnon uudelle tasolle. Keskitymme 2 100 asiantuntijan voimin Purchase-to-Pay ja Order-to-Cash  prosesseihin, joissa ohjelmistot, alihankinta ja palvelut yhdistyvät markkinoiden parhaaseen toimitusmalliin. Toimimme yhdeksässä maassa, ja meillä on yli 10 000 asiakkaan palvelemisesta kertynyt valtava kokemus. Loppukäyttäjiä meillä on yli 50 eri maassa. Liikevaihto oli 263 miljoonaa euroa vuonna 2013. OpusCapita on osa Itella-konsernia ja sen pääkonttori on Suomessa. www.opuscapita.com.