Nalletaiteilija loi ystävänpäiväpostimerkit

13.01.2014

Vuoden ensimmäisissä merkeissä nalleja, lumiukkoja ja vanhoja linnoja

Itella Posti Oy aloittaa postimerkkivuoden 2014 maanantaina 20.1. julkaisemalla kolme postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 13 uutta 1. luokan postimerkkiä. Postimerkkien kuvat esittävät pehmonalleja, lumiukkoja ja vanhoja suomalaisia linnoja.

Nallet välittävät rauhaa ja rakkautta

Tämän vuoden ystävänpäiväpostimerkit kuvaavat pörröisiä nallekarhuja puuhailemassa ystävyyteen ja toisen muistamiseen liittyvien asioiden parissa. Nalleystävät-postimerkin kuvituksesta vastaa uusi nimi, kemiläinen Henna Takkinen, joka on erikoistunut taiteilijana nimenomaan nalleaiheisiin. 

Vuonna 1969 syntynyt Henna Takkinen on ottanut vaikutteita naivismista ja satukuvituksista ja tehnyt niistä oman tyylilajinsa, nalletaiteen. Hän teki 2000-luvun alussa myös gradunsa nalleista, joiden syntyhistoria ulottuu muinaisesta karhunpalvonnasta nykypehmonallejen kaupallisuuteen.

"Nallet ovat vieneet minut loputtamalle seikkailulle, sillä niiden maailmassa kaikki on mahdollista. Haluan jakaa taiteen keinoin nallemaailman universaalin rauhan ja rakkauden. Postimerkkien kautta tuo välittämisen ja ystävyyden viesti etenee mitä parhaiten", Henna Takkinen itse kuvailee.

Nalleystävät-postimerkkiarkissa on kuusi 1. luokan postimerkkiä ja neljä nalletarraa. Julkaisun taitosta vastaa kemiläinen graafikko Markku Kyröläinen

Lumiukot talvisiin tervehdyksiin 

Palkittu kuvittaja Janne Harju on suunnitellut kahta lumiukkoa kuvaavan postimerkin, joka sopii hyvin erilaisiin talvisiin tervehdyksiin. 1. luokan Lumiukot-postimerkki julkaistaan kätevässä 10 kappaleen taitettavassa tarra-arkissa. Arkin taustapuolta Harju on elävöittänyt lumiukkoteemaan sopivalla kuvitetulla viivakoodilla. 

Näin Janne Harju itse kuvailee merkkinsä tunnelmia: "Ukko ja Poika ovat viettäneet talvisen päivän pulkkamäessä ja lumilyhtypajassaan. Pimenevässä illassa kimaltelee hitaasti leijuvia lumihiutaleita. Kirpakka pakkanen puraisee lumimiesten poskia, mutta ilmassa on sopivasti lämpöä, kun he pysähtyvät ihailemaan kirkkaan talvisen iltataivaan ensimmäistä tähteä." 

Vanhat linnat saavat omat postimerkit 

Tammikuussa julkaistaan myös Erik Bruunin suunnittelema Vanhat linnat - postimerkkivihko, jonka kuusi 1. luokan postimerkkiä kuvaavat Suomenlinnaa, Hämeen linnaa, Raaseporin linnaa, Kastelholmaa, Olavinlinnaa ja Turun linnaa. Luonto- ja mainosjulisteistaan sekä markkaseteleistään tuttu suunnittelijalegenda Erik Bruun on tehnyt uransa aikana reilusti yli 50 postimerkkiä, joista ensimmäiset ilmestyivät 1980-luvun puolivälissä. Lue lisää

Lisätietoja

Itella Posti Oy

Itella Viestintä

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön 

Tekniset tiedot 20.1.2014 ilmestyvistä postimerkeistä (PDF)

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin.