Mielenilmaus Seinäjoen postikeskuksessa viivästyttää postinkulkua

18.09.2014

Osa Pohjanmaalta lähetyistä 1. luokan kirjeistä, paketeista ja pikapaketeista viivästyy vuorokaudella Seinäjoen postikeskuksen työntekijöiden keskiviikkoiltana järjestämän mielenilmauksen takia. Itella tekee poikkeusjärjestelyjä, jotta viiveet postin kulussa olisivat mahdollisimman vähäisiä.

Mielenilmauksen taustalla on Itella Postissa käynnissä oleva postinlajittelun uudistaminen. Uudelleenjärjestelyssä toimintoja ryhmitetään uudelleen ja joitakin lajittelueriä suunnitellaan siirrettäväksi paikkakunnalta toiselle.

- Tilanne on valitettava ja olemme erittäin pahoillamme tästä laittomasta työtaistelusta, mikä aiheuttaa viivettä postinkulussa ja harmia asiakkaillemme. Pyrimme erityisjärjestelyin vähentämään mielenilmauksen vaikutuksia postinkulussa, lajittelutoiminnoista vastaava aluepäällikkö Jukka Sauramäki painottaa.

Itellan muu henkilöstö on töissä normaalisti muun muassa postin jakelussa, posteissa ja muissa Postin palvelupisteissä, asiakaspalvelussa, pakettipalveluissa ja varastopalveluissa.