Mielenilmaus Jyväskylän postikeskuksessa viivästyttää postinkulkua Keski-Suomessa ja Ylivieskassa

07.08.2014

Mielenilmaus Jyväskylän postikeskuksessa viivästyttää noin vuorokaudella 1. luokan kirjeen kulkua 40-44 -alkuisilla postinumeroalueilla sekä pakettien kulkua 40-44 sekä pikapakettien kulkua 84-86 -alkuisilla postinumeroalueilla. Myös osa aikakauslehdistä myöhästyy. Itella tekee poikkeusjärjestelyjä, jotta viiveet postin kulussa olisivat mahdollisimman vähäisiä.

Postinkeskuksen yövuoron työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan keskiviikkoiltana. Itellan saamien tietojen mukaan mielenilmaus kestäisi lauantaiaamuun kello 6:een asti. Itellan muu henkilöstö on töissä normaalisti muun muassa postin jakelussa, posteissa ja muissa Postin palvelupisteissä, asiakaspalvelussa, pakettipalveluissa ja varastopalveluissa.

Mielenilmauksen taustalla on Itella Postissa käynnistyvä postinlajittelun uudistaminen. Uudelleenjärjestelyssä toimintoja ryhmitetään uudelleen ja joitakin lajittelueriä suunnitellaan siirrettäväksi paikkakunnalta toiselle. Uudistamisen jälkeenkin lajittelutoiminta jatkuu nykyisissä postikeskuksissa, mutta vähenee eniten Jyväskylässä ja Seinäjoella.

Lajittelutoimintoja koskevat yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät 11. elokuuta Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun, Turun, Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksissa sekä Vantaan Ulkomaanposti-yksikössä. Uudelleenjärjestelyt on tarkoitus hoitaa mahdollisimman vähäisillä irtisanomisilla.

- Tilanne on valitettava ja olemme erittäin pahoillamme  tästä laittomasta työtaistelusta, mikä aiheuttaa viivettä postinkulussa ja harmia asiakkaillemme. Pyrimme erityisjärjestelyin vähentämään mielenilmauksen vaikutuksia postinkulussa, aluepäällikkö Kai Taam painottaa.


Lisätietoja medialle:
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366