Mielenilmaukset Jyväskylän ja Tampereen postikeskuksissa viivästyttävät postinkulkua Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa

08.08.2014

Mielenilmaukset Jyväskylän ja Tampereen postikeskuksissa viivästyttävät postinkulkua viikonlopun yli Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa.  

Keski-Suomessa viive koskee 1. luokan kirjeen kulkua 40-44 -alkuisilla postinumeroalueilla sekä pakettien kulkua 40-44 -alkuisilla ja pikapakettien kulkua 41-44 -alkuisilla postinumeroalueilla. Myös osa aikakauslehdistä myöhästyy. Pirkanmaalla ja Satakunnassa viive koskee osaa 26-32  ja 33-39 -alkuisilla postinumeroalueilla kulkevista paketeista.

Itella jatkaa poikkeusjärjestelyjä, jotta viiveet postinkulussa olisivat mahdollisimman vähäisiä. Postinkulun arvioidaan normalisoituvan maanantain ja tiistain kuluessa.

Itellan saamien tietojen mukaan mielenilmaus Jyväskylän postikeskuksessa kestää lauantaiaamuun kello 6:een asti. Siellä työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan myöhään keskiviikkoiltana. Tampereen postikeskuksen aamuvuoron työntekijät marssivat ulos tänään aamulla.

Itellan muu henkilöstö on töissä normaalisti muun muassa postinjakelussa, posteissa ja muissa Postin palvelupisteissä, asiakaspalvelussa, pakettipalveluissa ja varastopalveluissa.

Mielenilmausten taustalla on Itella Postissa käynnistyvä postinlajittelun uudistaminen. Uudelleenjärjestelyssä toimintoja ryhmitetään uudelleen ja joitakin lajittelueriä suunnitellaan siirrettäväksi paikkakunnalta toiselle. Uudistamisen jälkeenkin lajittelutoiminta jatkuu nykyisissä postikeskuksissa, mutta vähenee eniten Jyväskylässä ja Seinäjoella.

Lajittelutoimintoja koskevat yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät 11. elokuuta Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun, Turun, Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksissa sekä Vantaan Ulkomaanposti-yksikössä. Uudelleenjärjestelyt on tarkoitus hoitaa mahdollisimman vähäisillä irtisanomisilla. Arvioitu irtisanomistarve koskisi Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksia.

- Olemme erittäin pahoillamme vastuuttomien ja laittomien työtaisteluiden aiheuttamista viiveistä postinkulkuun ja turhasta harmista asiakkaillemme, Itella Postin postikeskusten lajittelutoiminnoista vastaava aluepäällikkö Jukka Sauramäki painottaa.

Lisätietoja medialle:
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366