Maaliskuussa ilmestyvät postimerkit sopivat pääsiäistervehdyksiin, onnitteluihin ja isompiin postituksiin

28.02.2014

Itella Posti Oy julkaisee maanantaina 3. maaliskuuta kolme uutta postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä yhdeksän erilaista postimerkkiä. Myyntiin tulevat 1. luokan postimerkit soveltuvat pääsiäistervehdyksiin ja erilaisiin onnitteluihin. Sadan kappaleen laatikossa myytävät 2. luokan rullapostimerkit käyvät maksumerkeiksi myös isompiin postituksiin.

Pääsiäismerkissä kaniksi pukeutunut pikkutyttö

Pääsiäispostimerkin kuva-aiheena on tänä vuonna kaniksi pukeutunut pirteä pikkutyttö ympärillään pääsiäismunia ja keväisiä kukkia. Pääsiäispostimerkit on suunnitellut Ruotsissa asuva kuvittaja Päivi Unenge, joka on tehnyt aiemmin muun muassa vuonna 2012 ilmestyneet ystävänpäiväpostimerkit. 1. luokan Pääsiäisyllätys-postimerkki julkaistaan 10 kappaleen tarra-arkilla.

Pääsiäinen on Suomessa kolmanneksi suosituin postikorttisesonki joulun ja ystävänpäivän jälkeen. Vuonna 2013 suomalaiset lähettivät yhteensä 1,4 miljoonaa pääsiäiskorttia.  Tänä vuonna pääsiäistervehdykset tulee postittaa viimeistään 15. huhtikuuta, jotta ne ehtivät ajoiksi perille.

Viisi postimerkkiä onnitteluihin

Monista postimerkeistään ja -korteistaan tuttu kuvittaja Kaarina Toivanen on suunnitellut postimerkkivihkon, jonka viisi 1. luokan postimerkkiä soveltuvat erilaisiin onnitteluihin. Kukka-aiheiset merkit sopivat Toivasen mukaan hyvin tervehdyksiin vastavalmistuneille ja syntymäpäiväsankareille tai vaikka hääpostituksiin ja lastenkutsuille. Vihkossa on mukana myös kunkin merkin kuva-aiheiseen liittyvä Priority-tarra.

Kesäpäivän lämpöä huokuvan Onnea! -postimerkkivihkon etukannessa on lyhyitä tervehdyksiä. Takakanteen Toivanen on tyylitellyt viivakoodin, jonka aihe on ideoitu kesäisestä niittymaisemasta.

Rullapostimerkeissä päärynä, omena ja kirsikka

Vuoden 2014 rullapostimerkit saavat aiheensa hedelmistä. Puutarhan hedelmiä -postimerkkeihin on kuvattu kolme Suomessa kasvatettavaa raikasta hedelmää: päärynä, omena ja kirsikka. Kuvittaja Ossi Hiekkala on piirtänyt suunnittelemiinsa merkkeihin hedelmien lisäksi myös niiden kukintoja. Postimerkkien taitosta vastaa Heikki Sallinen.

Hedelmämerkit jatkavat Ossi Hiekkalan kuvittamaa Puutarhan antimet -sarjaa, jonka aloitti viime vuoden maaliskuussa julkaistu puutarhamarjoja kuvaava rullapostimerkki.

Rullapostimerkkilaatikossa on yhteensä sata kappaletta 2. luokan postimerkkejä. Itella Posti Oy julkaisi ensimmäiset rullapostimerkkinsä vuonna 1998 ja ne ovat saavuttaneet suuren suosion. Rullapostimerkkeinä on julkaistu jo 23 julkaisua, joissa on ollut yhteensä 59 erilaista postimerkkiä.

Lisätietoja

Itella Posti Oy

Itella Viestintä

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tekniset tiedot 3.3.2014 ilmestyvistä postimerkeistä (PDF)

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin.