Lammastilat ovat valmistautuneet pääsiäissesonkiin – ennakkotilaukset kannattaa jo tehdä

21.02.2014

Maukas, vähärasvainen kotimainen karitsan liha kruunaa pääsiäispöydän. Monet lammaskasvattajat myyvät tuoretta, lähiteurastettua lihaa suoraan tilalta. Tuotteet saa Itellan Termo-kylmäkuljetuksella kotiovelle sovittuna aikana. Kotiin toimittavia lammastiloja ovat muun muassa Haapamäen tila, Herrakunnan Lammas, Perkkiön tila ja Satulamäen Kotilammas. Lammastilat myyvät lihaa varausperiaatteella, mikä varmistaa lihan tuoreuden ja nopean toimituksen.

Kun lihan tilaa suoraan tilalta, voi varmistua sen alkuperästä ja kasvatuksesta. Suomen alkuperäislampaiden liha on mietoa ja hienosyistä. Karitsanliha ei välttämättä kaipaa mausteeksi muuta kuin suolaa, pippuria ja valkosipulia. Viulusta, paisteista ja kyljyksistä syntyy hauduttamalla helposti aromikas ateria. Karitsanliha toimitetaan tuoreena, paloiteltuna ja pienpakattuna kuluttajaystävälliseen kokoon.

Haapamäen tila Konnevedellä kasvattaa luomutuotettua suomenlammasta. Lammas on todella kysyttyä ja lihan arvostus on nousussa.

- Suomalaiset alkavat ymmärtää karitsanvalmistuksen salat. Hienoimmat maut irtoavat luun lähellä olevasta lihasta, josta pitkään hauduttamalla saa valtavan hyvää. Ribsit, lapapaistit ja kaulakiekotkin ovat huippuosia, joita esimerkiksi ranskalaisessa keittiössä arvostetaan korkealle, Kristiina Hurmerinta Haapamäen tilalta kertoo. - Tyttäreni, kokki Pipsa Hurmerinta on suunnittelemassa meille reseptivihkoa, mutta ennen kuin se valmistuu, vinkkaamme kyllä parhaat valmistustavat asiakkaille, Hurmerinta sanoo.

Pääsiäiseksi Haapamäen tila on varannut 60 karitsaa. Pääsiäisen karitsan lihalajitelmien tilaukset pitäisi tehdä huhtikuun alkuun mennessä. Kun tila otti syksyllä käyttöön Itellan Termo-kuljetuksen, aukesi myynnille aivan uudet markkinat.

- Tilatuottajalle on mullistavaa voida lähettää kotiin tuoretta lihaa vaikka toiselle puolelle maata. Lähiruoka-termi saa toiminnan myötä ihan uuden merkityksen, kun maalla tuotettu lähiruoka tulee nyt yhden yön yli kotiovelle kauemmaskin, Kristiina Hurmerinta kuvailee.

Tutustu lammastiloihin kotisivuilta ja lue tilojen kuulumisia Facebook-sivuilta:

www.kotilammas.fi - luomutuotettua suomenlampaan lihaa
www.herrakunnan.fi - kasvattaa harvinaista kainuunharmasrotua
http://perkkiontila.nettisivu.org - suomenlammaskatraan lisäksi kasvattaa suomalaisia maatiaissikoja
Haapamäen tilalla ei vielä ole kotisivuja, tila ottaa tilaukset puhelimitse 045 263 0307 tai sähköpostitse kristiina.hurmerinta@pp1.inet.fi

Tilat myyvät erikokoisia lihalajitelmia, joiden kilohinnat vaihtelevat 14,90 e - 20 e/kg.

Itella Termo -kuljetus toteutetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti hyödyntämällä Itella Postin olemassa olevaa jakeluverkostoa. Termo-kuljetus ei vaadi lämpösäädeltyjä ajoneuvoja, vaan tuotteet kuljetetaan tarkoitukseen kehitetyissä kylmäkuljetuslaatikoissa. Ne on varustettu kuljetuslämpötilan taltioivilla sensoreilla, jotka mittaavat kuljetuksen aikana lämpötilaa 5 minuutin välein. Termo-kuljetus mahdollistaa pientenkin tuoretuote-erien kustannustehokkaan toimittamisen. Termo-kuljetus soveltuu esimerkiksi tuoreelle lihalle, lihajalosteille, maitotaloustuotteille ja leivonnaisille.