Kolme keinoa aidolle ystävänpäiväkortille

05.02.2014

Ystävänpäivä 14. helmikuuta on vakiintunut merkkipäiväksi ilahduttaa ystäviä lähellä ja kaukana. Kortti on tähän muistamiseen rakastetuin tapa. Viime ystävänpäivänä perinteisiä ystävänpäiväkortteja lähetettiin Suomessa reilut kolme miljoonaa. Postikortin voi tänä vuonna paitsi hankkia valmiina myös lähettää omasta kännykkäkuvasta Postin mobiilisovelluksella. Kolmas tapa on tehdä kortti Postin nettisovelluksella. Yhteinen muisto ystävän kanssa ikuistuu sovelluksilla tuossa tuokiossa painettuun postikorttiin, jonka Posti vie perille kotimaassa parin päivän sisällä tilauksesta. Ystävänpäiväkortit tulee lähettää  postitse sekä mobiili- ja nettisovelluksilla viimeistään 12.2.
 
– Tahdomme tarjota vaihtoehtoisia keinoja läheisten muistamiseen perinteisellä kortilla. Koska mobiililaitteet kuuluvat niin kiinteästi monen elämään, postikortin lähettäminen niiden avulla on saanut innostuneen vastaanoton. Mobiilipostikortti on myös keino lähettää persoonallinen tervehdys ystävälle. Saajan hyvä mieli on joka tapauksessa taattu muisti ystävää itse ottamallaan kuvalla tai valmiilla kortilla, tuotepäällikkö Johanna Rouhe Itella Postista sanoo.

Suomessa ystävänpäivään suhtaudutaan mutkattomasti. Tänä vuonna Postin valmiiden korttien valikoimassa aiheina on sekä lennokasta meininkiä että nostalgisia kuvia.
– Suositut kuva-aiheet eivät meillä ole niin sentimentaalisia kuin monessa muussa maassa vaan reippaita ja iloisia. Meillä ystävänpäivä ei myöskään ole vain pariskuntien juhla, vaan koko lähipiiriä halutaan muistaa ja kiittää ystävyydestä, Rouhe kertoo.

Ystävänpäiväpostimerkeissä nallet välittävät rauhaa ja rakkautta

Ystävänpäiväkortteihin kuuluu olennaisesti teemaan sopiva postimerkki. Mobiilipostikorteissa postimaksu on maksettu valmiiksi, mutta itse lähetettäviin kortteihin voi valita tänä vuonna pörröisen nallen ystävänpäiväksi julkaistuista Nalleystävät- pienoisarkista. Sen kuvituksesta vastaa uusi nimi, kemiläinen Henna Takkinen, joka on erikoistunut taiteilijana nimenomaan nalleaiheisiin.

Vuonna 1969 syntynyt Henna Takkinen on ottanut vaikutteita naivismista ja satukuvituksista ja tehnyt niistä oman tyylilajinsa, nalletaiteen.

 

Postin postikorttipalvelut löytyvät osoitteesta www.posti.fi/ystavanpaiva