Itella varautuu varastohenkilöstön lomautuksiin vuonna 2015 - Lomautuksella ei olisi vaikutusta henkilöstön määrään eikä palveluihin

03.12.2014

Pitkään jatkunut talouden lama Euroopassa ja heikentynyt markkinatilanne ovat vaikeuttaneet Itellan varastoliiketoimintaa. Osalla varastoissa olevista tuotteista kiertonopeus on laskenut useiden kuukausien ajan, ja Itella joutuu varautumaan kustannusten sopeuttamiseen. 

Alustavien suunnitelmien mukaan Suomessa työskentelevää varastohenkilöstöä lomautettaisiin porrastetusti vuonna 2015. Vakituisen työvoiman vähentämistarvetta ei tämän hetkisen arvion mukaan kuitenkaan ole.

- Varastoliiketoiminta on Itellalle vahva kasvumarkkina-alue, mutta tällä hetkellä tilanne on yleisestä taloustilanteesta johtuen heikko. Uskomme, että kysymys on kuitenkin vain tilapäisestä kysynnän laskusta. Sopeuttamisen haluamme hoitaa mahdollisimman lievillä toimenpiteillä ilman irtisanomisia, kertoo Itellan varastoliiketoiminnan johtaja Harri Kämppä.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Itellan Toimitusketjuratkaisut-yksikön varastotoiminnoissa työskentelevää 482 henkilöä Suomessa. Vaiheistetuilla ja määräaikaisilla lomautuksilla ei olisi vaikutusta varastoasiakkaiden palveluun eikä muihin Itellan palveluihin.

 

Lisätiedot medialle:

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00 - 16.30)