Itella tuo verkkokaupan ostokset asiakkaalle pian jopa saman päivän aikana

17.04.2014

Itella on käynnistänyt verkkokaupan varastointiin ja toimituksiin liittyvän 10 miljoonan euron hankkeen, jonka avulla verkkokauppiaat saavat entistä parempaa palvelua. Kuluttajat puolestaan saavat tilaamansa tavarat jopa saman päivän aikana.
 
Itella on aloittanut Vantaan Voutilan logistiikkakeskuksellaan ainutlaatuisen automaatio- ja rakennushankkeen, jonka ansiosta verkkokauppiaiden käytössä on pian Euroopan moderneimpiin kuuluva varastointi- ja jakelujärjestelmä.  Hankkeen keskeisin osa on ensi vuonna valmistuva varasto, jossa verkkokaupan tilausten käsittelyssä apuna ovat robotit.

Itellalle muutos merkitsee toiminnan laajentumista pakettien jakelusta verkkokaupan kokonaispalveluun kattaen varastoinnin, keräilyn, toimituksen ja palautukset. Kasvavat verkkokaupat hoitavat varastotoiminnot yleensä itse, mutta toiminnot eivät jousta kasvun mukana. Itella tarjoaa vaihtoehdon verkkokaupan omille lisäinvestoinneille.
 
-Kuluttajalle eli verkkokaupan asiakkaalle uusi kokonaisratkaisu tarkoittaa entistä nopeampia toimitusaikoja.  Pian asiakas saa ostoksensa vuorokauden kuluessa tilaamisesta, nopeimmillaan jopa saman päivän aikana. Verkkokauppiaat taas saavat kaikki palvelut varastoinnista jakeluun ja palautuksiin entistä kattavammin samalta toimittajalta, kertoo Itellan verkkokaupasta vastaava johtaja Aku Happo.

Verkkokaupoille lisää kilpailukykyä ja -etua

Investoinnin avulla Itella vahvistaa ja edistää verkkokaupan mahdollisuuksia. Uusien palveluiden avulla kotimaiset verkkokauppiaat voivat kasvattaa myyntiään niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla.  Useille asiakkaille nopea toimitus on kilpailuetu.

- Uskomme, että alhaisten hintojen ja laajan valikoiman lisäksi yksi Verkkokauppa.cominkin vahvuuksista on nopeat toimitukset asiakkaille Suomessa. Tarvitsemme tulevaisuudessakin kustannustehokkaita tapoja hoitaa sesonkivaihteluista aiheutuvat logistiikkatarpeet, joihin esimerkiksi Itellan ensi vuonna valmistautuva uusi varasto vastaa, toteaa Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä.

Verkkokauppa on kasvanut tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden ajan. Kotimaan verkossa tapahtuvan kaupan arvo oli viime vuonna 10,5 miljardia ja kasvua oli edellisvuodesta 9 prosenttia.