Itella tehostaa runkokuljetustuotantoa

09.04.2014

Itella uudistaa kotimaan runkokuljetustuotantoa. Tavoitteena on tehostaa koko Itellan kuljetuskaluston käyttö- ja täyttöastetta palvelun kilpailukyvyn ja kannattavuuden varmistamiseksi.

Taustalla vaikuttavat kotimaan heikko taloustilanne ja palvelujen kysynnän vähentyminen sekä Itellan tarve tarkastella kuljetustuotantoa yhtenä kokonaisuutena.

- Itella Logistiikan kannattavuus on epätyydyttävällä tasolla. Muutos parantaa terminaalien välisten runkokuljetusten tehokkuutta ja sitä kautta kannattavuutta. Tavoitteena on ajaa runkokuljetuksissa käytettävillä autoilla nykyistä enemmän ja täydempinä. Logistiikka on Itellan uuden vision ytimessä ja meidän on palveltava asiakkaitamme mahdollisimman tehokkaasti ja laadukkaasti, Itella Logistiikan johtaja Jani Jolkkonen toteaa

Muutostarve käynnistää valtakunnalliset yhteistoimintaneuvottelut 14.4.2014. Neuvottelujen piirissä on 420 yhdistelmäajoneuvon kuljettajaa. Alustava vähentämistarve on enintään 85 vakinaista henkilöä. Lisäksi voi tulla muutoksia nykyisiin työtehtäviin tai työskentelypaikkakuntaan. 

Neuvottelut eivät koske muita Itellan palveluja, kuten postin lajittelua tai jakelua, palvelua posteissa tai muissa Postin palvelupisteissä, asiakaspalvelua, pakettipalveluja tai varastopalveluja.  

Itella tarjoaa hyvän muutosturvan ja tukea työllistymiseen

Vastuullisena työnantajana Itella osallistuu aktiivisesti henkilöstön tukemiseen postialan murrostilanteessa. Itella on käynnistänyt henkilöstölleen useamman vuoden mittaisen Uusi polku -tukiohjelman, joka tarjoaa valmennusta ja tukea työnhakuun, uudelleenkouluttautumiseen tai yrittäjäksi ryhtymiseen. Tukiohjelma ei liity yhteistoimintaneuvottelutilanteisiin, vaan on jatkuvaa toimintaa seuraavien 3-5 vuoden aikana.

Irtisanottavat työntekijät ovat oikeutettuja muutosturvaan, joka pitää sisällään työsuhteen kestoon suhteutetun rahallisen kertakorvauksen, eläkeratkaisuja sekä lakimääräiset muutosturvaan liittyvät toimenpiteet.

Lisätietoja medialle:
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 

Itella on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta 11 maassa. Liikevaihtomme 2012 oli 1 947 miljoonaa euroa. Palvelemme yritysasiakkaitamme Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä noin 27 500 ammattilaisen voimin. www.itella.fi