Itella Postin varhaisjakelu Lounais-Suomessa TS-Yhtymän omistamalle Lounais-Suomen Tietojakelu Oy:lle

28.02.2014

Itella Posti Oy on etsinyt ratkaisua sanomalehtien varhaisjakeluun Lounais-Suomessa.  Itella Posti Oy ja Lounais-Suomen Tietojakelu Oy ovat solmineet liiketoiminnan luovutussopimuksen, jonka mukaisesti sanomalehtien varhaisjakelutoiminta Lounais-Suomen alueella siirtyy 1.10.2014 alkaen Lounais-Suomen Tietojakelu Oy:n hoitamaksi. Siihen asti Itella Posti hoitaa varhaisjakelun nykyisellä tavalla.

Itella Posti on käynyt eri puolilla Suomea neuvotteluja varhaisjakelusta tarkoituksenaan muuttaa tappiollinen liiketoiminta kannattavaksi. Nykyisillä levikkimäärillä ja hinnoilla sekä nykyisellä tavalla toteutettuna sanomalehtien varhaisjakelu ei ole ollut Itella Postille kannattavaa.

- Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä TS-Yhtymän kanssa ja hakeneet ratkaisuja varhaisjakelun kustannuskehitykseen. Uskon, että tämän muutoksen myötä lehtitalo pääsee kehittämään tuotteidensa jakelua niistä tarpeista ja lähtökohdista, joihin heillä itsellään on myös pitkällä tähtäimellä paras näkyvyys, sanoo johtaja Risto Savikko Itella Postista.

TS-Yhtymän päätöksen perusteena on halu varmistaa jakelun kustannustehokkuus ja hyvä laatu myös jatkossa.

- Jakelutoiminnan harjoittaminen omassa yhtiössä mahdollistaa toiminnan kehittämisen, ensisijaisesti sanomalehtien tarpeet huomioiden. Turun Sanomilla on Lounais-Suomessa yli 100 000 tilaajaa ja haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaan ja toimivan varhaisjakelun myös tulevaisuudessa, toteaa toimitusjohtaja Jaakko Ketonen Turun Sanomat Oy:stä.

Liikkeenluovutuksen yhteydessä Itella Postin työntekijät siirtyvät 1.10.2014 alkaen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä Lounais-Suomen Tietojakelu Oy:n palvelukseen.

Postinjakelu on jatkossakin Itellan ydinliiketoimintaa

Varhaisjakeluun liittyvä muutos ei koske perusjakelussa eli niin sanotussa päiväpostin jakelussa jaettavia sanomalehtiä eikä sillä ole vaikutusta Itellan muihin palveluihin.

Nyt tehtävistä muutoksista huolimatta Itella ei ole luopumassa perinteisestä postinjakelusta. Itellan uudessa, vuoteen 2020 ulottuvassa strategiassa kirjeet, aikakauslehdet ja sanomalehdet ovat edelleen ydinliiketoimintaa. Kirjeiden ja lehtien lähetysmäärien laskiessa Itella hakee korvaavaa kasvua verkkokaupasta ja lisääntyvästä pakettiliikenteestä.

- Sanomalehtien varhaisjakelun tulevaisuuden turvaaminen on kaikkien lehtitalojen ja kaikkien jakeluoperaattorien yhteinen tavoite. Olen toiveikas, että asiaan löydetään myös uudenlaisia ratkaisuja yhteistyössä, Risto Savikko sanoo.

Lisätiedot medialle:

- Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00 - 16.30)