Itella Postin varhaisjakelu Kaakkois-Suomessa Sanoma Lehtimedialle

20.08.2014

Itella Posti Oy on etsinyt ratkaisua sanomalehtien varhaisjakeluun Kaakkois-Suomessa. Itella Posti Oy ja Sanoma Lehtimedia Oy ovat solmineet liiketoiminnan luovutussopimuksen, jonka mukaisesti sanomalehtien varhaisjakelutoiminta Kaakkois-Suomen alueella siirtyy 30.10.2014 alkaen Sanoma Lehtimedian hoitamaksi. Siihen asti Itella Posti hoitaa varhaisjakelun nykyisellä tavalla.

- Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä Sanoma Lehtimedian kanssa ja hakeneet ratkaisuja varhaisjakelun kustannuskehitykseen. Uskon, että tämän muutoksen myötä lehtitalo pääsee kehittämään tuotteidensa jakelua niistä tarpeista ja lähtökohdista, joihin heillä itsellään on myös pitkällä tähtäimellä paras näkyvyys, sanoo johtaja Risto Savikko Itella Postista.

Sanoma Lehtimedian päätöksen perusteena on halu varmistaa jakelun kustannustehokkuus ja hyvä laatu myös jatkossa.

- Varhaisjakelu on olennainen osa sanomalehden tekemisen ydinprosesseja ja nyt on hyvä hetki ottaa jakelu osaksi omaa liiketoimintaa. Pystymme palvelemaan kuluttaja- ja media-asiakkaitamme entistä paremmin, kun pääsemme kehittämään jakelutoimintaa tehokkaasti yhdessä muiden prosessien kanssa, Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen sanoo. 

Liikkeenluovutuksen yhteydessä Itella Postin työntekijät siirtyvät 30.10.2014 alkaen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä Sanoma Lehtimedia Oy:n palvelukseen.

Postinjakelu on jatkossakin Itellan ydinliiketoimintaa

Varhaisjakeluun liittyvä muutos ei koske perusjakelussa eli niin sanotussa päiväpostin jakelussa jaettavia sanomalehtiä eikä sillä ole vaikutusta Itellan muihin palveluihin.

Nyt tehtävistä muutoksista huolimatta Itella ei ole luopumassa perinteisestä postinjakelusta. Itellan uudessa, vuoteen 2020 ulottuvassa strategiassa kirjeet, aikakauslehdet ja sanomalehdet ovat edelleen ydinliiketoimintaa. Kirjeiden ja lehtien lähetysmäärien laskiessa Itella hakee korvaavaa kasvua verkkokaupasta ja lisääntyvästä pakettiliikenteestä.

- Sanomalehtien varhaisjakelun tulevaisuuden turvaaminen on kaikkien lehtitalojen ja kaikkien jakeluoperaattorien yhteinen tavoite. Me olemme joutuneet kustannussyistä luopumaan joillakin alueilla varhaisjakelupalvelujen tuottamisesta. Olen kuitenkin toiveikas, että varhaisjakeluun löydetään jatkossa yhteistyössä myös uudenlaisia ratkaisuja, Risto Savikko sanoo.