Itella Postin laskun yksityiskohtaiset tiedot taulukkomuodossa

24.11.2014

Itella Postin sopimusasiakkaat saavat jatkossa verkkolaskun mukana taulukon laskutetuista palveluista. Asiakkaat voivat käyttää sitä laskun tarkastamiseen ja kustannusten kohdistamiseen. Uudessa taulukossa on mahdollista helposti käyttää taulukkolaskentaohjelmien suodatus- ja pivot-toimintoja. Uusi taulukko jo käytettävissä ja se korvaa nykyiset taulukkomuotoiset laskuraportit kokonaan 1.4.2015 alkaen.

Taulukossa on tarkka erittely palvelujen käytöstä. Siinä on tulostettavaa tai pdf-muotoista laskua yksityiskohtaisemmat tiedot muun muassa hinnan muodostumisesta ja palveluiden käytöstä. Taulukossa on tietoja esimerkiksi lähetysten painoista, lähtö- ja kohdepaikasta, lähetystunnuksista, infokoodeista, logistiikan sopimustunnuksista ja lähettäjän antamista viitetiedoista.

Taulukko lähetetään laskun mukana automaattisesti niille verkkolaskuasiakkaille, joiden operaattori mahdollistaa liitetiedostojen vastaanottamisen. Pankit verkkolaskuoperaattoreina eivät välitä liitetiedostoja. Asiakkaat, jotka eivät vielä saa Itella Postin laskua verkkolaskuna, voivat hakea taulukot Itellan vanhasta extranetistä laskun lähetyspäivää seuraavana päivänä. 

Taulukko on nimetty laskun numeron mukaan, csv-päätteellä.

Taulukon lukuohje