Itella Postiin 3 300 joulun kausiapulaista

11.11.2014

Itella Posti varautuu jouluruuhkaan työllistämällä 3 300 kausiapulaista eri puolilla maata. Kausiapulaisten määrä on sama kuin viime vuonna. Eniten lisätyövoimaa tarvitaan joulutervehdysten ja pakettien lajitteluun sekä postinjakeluun. Joulun työpaikoista on vielä noin puolet täyttämättä.

Kausiapulaiset aloittavat työskentelyn tyypillisesti joulukuun alun jälkeen. Joulun ruuhkahuippu ajoittuu parille joulunalusviikolle, jolloin joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät ovat käsillä ja pakettien määrä suurimmillaan.

- Suuri osa joulutyöntekijöistämme on opiskelijoita, joista monet tulevat meille yhä uudestaan. Työ joulupostin käsittelyssä on myös sadoille nuorille heidän elämänsä ensimmäinen työpaikka. Olen iloinen, että pystymme tarjoamaan työtä joustavasti kaikenikäisille, eri elämäntilanteissa oleville ihmisille, henkilöstöpäällikkö Helena Haukisalmi sanoo.

Avoimia työpaikkoja voi selata ja niihin hakea osoitteessa www.itella.fi/rekrytointi. Tehtäviin vaaditaan yleisesti 18 vuoden ikää, mutta tästä on myös poikkeuksia. Ikävaatimukset ja hakuajat kannattaa tarkistaa kustakin työpaikkailmoituksesta erikseen.

Jouluostokset tuovat Postiin vilskeen

Itellan käsittelemien pakettien määrä alkaa lisääntyä merkittävästi marraskuun viimeisellä viikolla, sillä yhä useampi tekee jouluhankintoja verkkokaupoista. Viime vuonna Posti kuljetti joulusesongin kiireisimpinä päivinä yli 250 000 pakettia. Normaalisti paketteja kulkee noin 125 000 päivässä.

Viime joulun alla Itellan tekemän tutkimuksen mukaan 71 % koki, että jouluostosten tekeminen verkkokaupasta vähentää joulustressiä. Jouluhankinnat verkkokaupoista kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Postin maksuttomalla paketinohjauspalvelulla verkkokauppaostoksia voi ohjata itselle sopivimpaan noutopaikkaan, esimerkiksi pakettiautomaattiin.

Postin pakettiautomaattiverkosto on kasvanut ja tänä jouluna pakettiasioissa palvelee 460 pakettiautomaattia. Postin palvelupisteverkostoon kuuluu yli 1 400 palvelupistettä. Joulun alla Postin myymälät palvelevat pidennetyin aukioloajoin. Pakettien noudossa posteista kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää rauhallisempia aamupäivä- ja viikonlopputunteja.

Lähes kaikki Postin omat myymälät ovat joulun alla auki normaalia pidempään: 8.-23.12. ma-pe klo 20 asti.

Postin omat myymälät palvelevat:

13.-14.12. la klo 10-16, su klo 12-16
20.-21.12. la klo 10-16, su klo 12-16

Postin palvelupisteiden aukiolo- ja sijaintitiedot löytyvät osoitteesta: www.posti.fi/postit

Joulun tärkeät postitusaikataulut ja muut jouluun liittyvät asiat ovat osoitteessa: www.posti.fi/joulu

Postin paketinohjauspalvelun saa käyttöön osoitteesta: www.posti.fi/ohjaus