Itella Posti pilotoi uutta postin palvelupistemallia Helsingissä

13.10.2014

Itella Posti testaa uutta postin palvelupistemallia R-kioskeissa Helsingissä. Herttoniemessä, Lassilassa ja Pohjois-Haagassa sijaitseviin R-kioskeihin avataan Postin palvelupisteet, joista saa yleisimmin käytetyt postipalvelut. Palvelupisteestä voi noutaa sinne saapuneita lähetyksiä, lähettää valmiiksi maksettuja postilähetyksiä sekä Itellan Asiakaspalautuslähetyksiä ja ostaa postimerkkejä ja pakkaustarvikkeita. Muut harvemmin käytetyt ja erityisosaamista vaativat postipalvelut saa lähimmästä täyden palvelun postista.

Erätorin R-kioskiin uusi palvelupiste avataan 28. lokakuuta ja Pohjois-Haagan ja Lassilan R-kioskeihin päivää myöhemmin 29. lokakuuta. Nämä R-kioskit palvelevat nykyisin Postin noutopisteinä, joihin on voinut ohjata kotimaisista verkkokaupoista ja postimyyntiyrityksistä tilattuja paketteja noudettavaksi. Lokakuun lopulla palvelut laajenevat, kun palvelupisteistä saa yleisimmät postipalvelut. Postista noudettavat lähetykset ohjautuvat automaattisesti postinumeron mukaan näihin R-kioskeihin.

Porlammin kylässä Lapinjärvellä vastaavanlainen Postin palvelupiste on toiminut jo vuoden ajan Kyläkauppa Tarmossa. Sen toiminnasta on saatu hyviä kokemuksia.

Itella Posti testaa parhaillaan erilaisia palvelumalleja myös Kuloharjulla, Kuortissa Pertunmaalla, Liedossa ja Alpuassa Raahessa. Näillä paikkakunnilla kokeillaan vaihtoehtoisen palvelupisteen toimivuutta muun muassa pakettien noutopaikkana. Suurin osa postissa asioinnista on nykyisin juuri pakettien noutoa.

Pilottien avulla haetaan kokemuksia uusista palvelumuodoista, jotka mahdollistavat yleisimmin käytettyjen palveluiden tuomisen lähemmäksi asiakasta. Saatujen kokemusten perusteella päätetään palvelumallien jatkosta ja mahdollisesta laajentamisesta myös muualle.

Itella Posti tarjoaa kuluttaja- ja yritysasiakkailleen monipuolisen ja maanlaajuisen verkoston postiasioiden hoitoon. Palvelupisteverkostoon kuuluu täyden palvelun posteja, pakettiautomaatteja, noutopisteitä ja yrityspisteitä sekä lisäksi postimerkkien jälleenmyyntipisteitä, kirjelaatikoita, kotiinkuljetuspalveluita sekä sähköinen postilaatikko Netposti. Asiakkaiden uudenlaisiin asiointitarpeisiin vastaavien palvelupisteiden määrää lisätään nykyisestä noin 1 400:sta. Vuoteen 2016 mennessä palvelupisteitä on yhteensä noin 1 500 ja vuoteen 2020 mennessä jo noin 1 700.