Itella Posti mukaan Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmän suojatie-kampanjaan

02.04.2014

Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan postinjakelu lähti mukaan alueen poliisilaitoksen alulle panemaan suojatie-kampanjaan Suojatiesäännöt kunniaan. Liikenneturvallisuus on Itella Postin toiminnassa ensiarvoisen tärkeää, joten kampanja on Postille luonteva tapa nostaa asiaa esiin. Itella Posti osallistuu kampanjaan 475 jakeluauton kanssa.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen suunnitteluasiantuntija Raimo Kaikkosen mukaan monivuotiseen kampanjaan on tarkoitus haastaa mukaan muitakin yrityksiä, jotka liikkuvat taajamissa paljon. Kampanjatarrat näkyvät jo liikenteessä esimerkiksi pelastuslaitoksen autoissa ja Kuopion taksien laseissa.

Postin jakeluautoissa tarra on liimattu takalasiin, jotta se näkyy takana ajavalle autoilijalle. Ajotapaan kiinnittävät huomiota myös jakeluautoihin tulleet ajotapaseurantalaitteet.

- Suojatiehen suhtaudutaan meillä kuin varoituskolmioon. Kun tämän asenteen ottaa osaksi ajorutiineja, liikenneturvallisuus kohoaa välittömästi. Se on myös tämän kampanjan pääviesti, Itella Postin suunnittelija Simo Lahtela sanoo.

Palveluesimies Kari Pirhonen Iisalmen jakelutoimipaikasta painottaa, että tarkkaavaisuus kuuluu kaikille autoilijoille. Keväällä erityisen ajankohtaiseksi sen tekevät katukuvaan tulevat isommat ja pienemmät pyöräilijät.

- Kävimme kampanjaan kuuluvat suojatieohjeet läpi postityöntekijöiden kanssa. Paitsi tarkkaavaisuutta niissä korostetaan reilua kommunikoimista jalankulkijan kanssa, osoitetaan selvästi, että annetaan tietä, Pirhonen kuvaa.

Itellan autoissa käytetään ajotapaseurantalaitteita

Ajotapaseurantalaitteita on asennettu Itellan jakelu- ja kuljetusajoneuvoihin syksystä lähtien. Kaikissa jakeluautoissa ajotapaseurantalaite on kesäkuun 2014 loppuun mennessä. Ajotapaseurantalaitteilla voidaan seurata, miten ajoneuvoja käytetään. Laitteet kertovat muun muassa polttoaineen kulutuksesta, ajoneuvojen nopeuksista ja hiilidioksidipäästöjen määristä. Niiden avulla voidaan myös selvittää, onko ajoneuvoilla ajettu liikennesääntöjen mukaisesti.

- Turvallinen ajotapa ennaltaehkäisee onnettomuuksia ja vähentää kaluston kustannuksia. Ennakoiva ja tasainen ajo vähentää päästöjä ja säästää muun muassa renkaita, Simo Lahtela kertoo.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00 - 16.30)