Itella Posti laajentaa illalla tilattujen verkkokauppaostosten pikatoimituksia

22.05.2014

Verkkokaupoissa tehdään ostoksia eniten ilta-aikaan. Usein vastaanottaja toivoo saavansa ostokset mahdollisimman pian. Itella Postin kaupunkien pikatoimitukset laajenevat kesäkuussa pääkaupunkiseudulta Turkuun ja Tampereelle, jolloin verkkokaupat voivat tarjota pikatoimitusta noin miljoonalle asiakkaalle. Pikatoimituksessa illalla tilattujen tuotteiden toimitus vastaanottajalle on jo seuraavana päivänä.

- Kotimaisten verkkokauppojen yksi kilpailuetu voi olla nopea toimitus. Tuoteuudistuksen myötä noin miljoona kuluttajaa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa on pikatoimituksen piirissä. Esimerkiksi jotkut verkkokauppojen uutuustuotteet ovat niin haluttuja, että nopealle toimitukselle on kysyntää, johtaja Juha Tiittanen Itellan Pakettipalveluista kertoo.

- Voisi luulla, että myöhäinen tilaaminen ja nopea toimitus ovat mahdoton yhtälö.  Palvelu kuitenkin sopii verkkokaupoille, joiden varasto- ja pakkausprosessit taipuvat tilausten aikaiseen käsittelyyn, näitä ovat muun muassa monet suurimmat verkkokaupat. Kuluttajat tahtovat nopeaa palvelua, tämä Itellan ratkaisu on verkkokaupoille houkutteleva myös hinnaltaan, Tiittanen jatkaa.

Käytännössä verkkokauppa voi hyödyntää tuotteiden keräilyyn yö- tai aamutunteja ja toimittaa paketit toimitusalueilla Itella Postin lajittelukeskuksiin aamu 7.30 mennessä. Itella Posti kuljettaa paketit vastaanottajan noudettaviksi samana päivänä postiin tai pakettiautomaattiin.

Myös uuden teknologian varastohanke nopeuttaa verkkokauppojen toimituksia

Kaiken kaikkiaan verkkokauppojen toimitusnopeudet tulevat tulevaisuudessa kasvamaan, kun Itellan nopeita toimituksia varten aloittama varastohanke valmistuu Vantaalle. Verkkokauppiaat saavat ensi vuonna käyttöönsä Euroopan moderneimpiin kuuluvan varastointi- ja jakelujärjestelmän, joka käyttää verkkokaupan tilausten käsittelyssä apuna robotteja. Tämä Itellan varasto on vaihtoehto verkkokauppojen omille varastoille. Verkkokauppojen asiakkaille uuden teknologian varasto tarkoittaa nopeita toimitusaikoja.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9-16.30)