Itella noudattaa kuljetusten alihankinnassa sopimuksia ja tilaajavastuulakia

20.11.2014

Itella pitää Helsingin kuljetusyrittäjien julkisuudessa esittämiä syytöksiä alihankkijoille maksetuista liian pienistä korvauksista perättöminä. Itella noudattaa yhdessä sovittuja sopimuksia ja niihin liittyvää tilaajavastuulakia kaikilta osin. Kuljetuspalvelut ostetaan alihankkijoilta alalle yleisesti muodostuneen tason mukaisesti, Itellan maksama korvaus ei siis poikkea markkinahintatasosta.

- Itellalle on kunnia-asia hoitaa yhteistyö alihankkijoidensa kanssa sopimusten mukaan. Olemme aina valmiita käymään asiat läpi yrittäjien kanssa, jos heillä on kysyttävää. Tiedossamme ei kuitenkaan ole yhtään tapausta, jossa neuvotteluyhteys olisi poikki ja tilanne yrittäjän kannalta sietämätön, sanoo johtaja  Timo Kinnunen Itellan Kotimaan kuljetuksesta.

- Kuljetusalan tilanne tässä markkinatilanteessa on kaiken kaikkiaan vaikea eli kannattavan liiketoiminnan tekeminen on valitettavasti haastavaa kaikille alalla toimiville. Emme kuitenkaan voi hyväksyä meihin kohdistettuja aiheettomia syytteitä. Itella noudattaa tilaajavastuulakia kirjaimellisesti kaikilta osin ja edellyttää samaa myös alihankkijoiltaan.

Lisätiedot medialle: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00–16.30)