Itella Logistiikan uudet kaksitasoperävaunut tehostavat kuljetuksia ja pienentävät ympäristövaikutuksia

24.09.2014

Itella Logistiikka tuo Suomen teille uudet kaksitasoperävaunut. Suomessa suunnitellut ja valmistetut double deck -trailerit ovat kotimaisen kuljetuskaluston innovaatio, joka lisää tehokkuutta ja pienentää ympäristövaikutuksia. Uudet perävaunut ovat kuljetuskapasiteetiltaan 84 prosenttia isompia kuin Euroopassa perinteisesti käytetyt perävaunut. 

"Uuden kaluston ansiosta vähennämme ajokilometrejä sekä säästämme kuljetuskustannuksissa, polttoaineessa ja hiilidioksidipäästöissä. Hankinnan ansiosta pystymme myös laajentamaan palveluitamme koko maan kattaviin elintarvikekuljetuksiin, koska kalustoon voidaan jälkiasentaa kylmälaitteet", sanoo Itella Logistiikan kotimaan kuljetuksen johtaja Timo Kinnunen

Yhden uuden kuljetusyksikön eli täysperävaunuyhdistelmän kuljetuskapasiteetti on 55 prosenttia suurempi kuin vetoauton sisältävän täysperävaunuyhdistelmän. Tämän mahdollistaa double deck -trailerin hydraulinen välitaso, jonka ansiosta kuormaa voi lastata kahteen tasoon. 

Esimerkiksi ajovälillä Helsingistä Ouluun Itella voi jatkossa ajaa kahdella double deck -täysperävaunuyhdistelmällä, kun aiemmin samalle välille tarvittiin kolme tavallista täysperävaunuyhdistelmää. Tämä tarkoittaa vuositasolla 33 prosentin eli 51 000 polttoainelitran ja 150 000 ajokilometrin säästöä. Pelkästään kyseisellä reitillä polttoainetarpeen vähentyminen tarkoittaa 61 200 euron säästöä vuodessa. 

Kotimainen VAK Oy on suunnitellut ja valmistanut uudet perävaunut. Kalustoa käytetään monipuolisesti postin, pakettien ja rahdin kuljettamiseen. 

Double Deck -trailerit numeroina 

Lisätietoja:
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma–pe klo 9.00–16.30)
Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Itella on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta 11 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2013 oli 1 977 miljoonaa euroa. Palvelemme yritysasiakkaitamme Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä noin 26 000 ammattilaisen voimin. www.itella.fi.