Itella ja Kauppahalli24 poistivat kynnyksen ruuan verkko-ostamiselta – ostosten kotiinkuljetus puolen tunnin tarkkuudella

21.10.2014

Ruokaostosten tilaaminen verkkokaupasta on keino helpottaa kiireistä arkea. Itella otti Kauppahalli24:n kanssa käyttöön uuden reittioptimointijärjestelmän, jonka avulla toimituksen kotiinkuljetusaika voidaan kertoa asiakkaalle kahden tunnin sijaan puolen tunnin tarkkuudella.

Enää asiakkaan täytyy varata päivästään vain puoli tuntia ostosten vastaanottamiselle, ja päivän menot voi suunnitella entistä tehokkaammin.

- Tämä uudistus vauhdittaa verkkoruokakaupan räjähdystä. Asiakkaamme haluavat käyttää vapaa-aikaansa muuhun kuin kaupassakäyntiin tinkimättä valikoimasta ja hinta-laatusuhteesta, Kauppahalli24:n toimitusjohtaja Hanna-Kaisa Risku sanoo.

- Asiakas valitsee tilatessaan toimitukselle kahden tunnin aikaikkunan ja saa toimituspäivänä tekstiviestin puolen tunnin aikajaksosta, jolloin ostokset saapuvat. Tekstiviesti lähetetään hyvissä ajoin ennen iltapäivän tai illan toimitusta. Tarkka reittioptimointi auttaa myös pitämään kotiinkuljetuksen hinnan edullisena, tuotepäällikkö Jyri Westerholm Itella Postista kertoo.

Kotiinkuljetusmaksu tuntuu monen mielestä ylimääräiseltä kululta, vaikka omaa aikaa ja kustannuksia säästyykin. Kauppahalli24 laski kuljetusmaksujen hintoja reilusti. Nyt kotiinkuljetus maksaa 5,90 euroa pääkaupunkiseudulla (Hki, Espoo, Vantaa) ja kehyskuntiinkin vain 7,90 euroa (Tuusula, Kerava, Järvenpää, Sipoo, Mäntsälän eteläinen osa). Vakiasiakkaan kannattaa ostaa kuljetuspaketti, jolloin viikoittaiselle tilaukselle kuljetusmaksua jää enää muutama euro.

Edullinen kuljetushinta on houkutellut perheitä ja yrityksiä siirtämään ruokaostokset verkkoon. Ruokaostosten hoitamista voi helpottaa monin tavoin.

- Jos kiireessä meinaa unohtaa ruokaostosten tekemisen tyystin, voi meiltä tilata muistutustekstiviestin haluamalleen päivälle. Verkkokauppaan voi tallentaa omia tilauspohjia, tilata esimerkkireseptien ainekset tai vaikka Anton&Antonin valmiin ruokakassin resepteineen. Ensi kokeilun jälkeen verkkoruokakaupassa asioimiseen tottuu nopeasti ja saa aidosti enemmän aikaa muuhun, Risku kuvailee.

Itellan kuljetukset ovat ilmastoystävällisiä

Itella kuljettaa Kauppahalli24:n toimitukset kylmälaittein varustetuilla jakeluautoilla. Itellan kuljetukset ovat 100 % hiilineutraaleja. Jakelussa syntyvät hiilidioksidipäästöt kompensoidaan rahoittamalla kansainvälisiä ilmastohankkeita siten, että vastaava hiilidioksidimäärä säästyy toisaalla. Itella Green hiilineutraali kuljetus sopii erinomaisesti Kauppahalli24-ruokaverkkokaupan ympäristöystävälliseen toimintamalliin.

Kauppahalli24:n toimintaperiaatteena on toimittaa tuotteet mahdollisimman tuoreena. Myös tuotteiden hankintaketju halutaan pitää lyhyenä. Kauppahalli24:n tuotteet hankitaan vasta asiakkaiden tilausten perusteella suoraan tuottajilta, tavarantoimittajilta tai tukuilta, eikä kaupalla ole myymälätiloja tai isoja varastoja.

Ruokaverkkokaupan asiakkaissa on paljon lapsiperheitä ja ruuhkavuosia eläviä. Ruuan verkko-ostamisen odotetaan yleistyvän, sillä kiinnostus sitä kohtaan on laajaa. Itellan tutkimuksen mukaan verkkokauppojen käyttäjistä 60 % olisi valmis ostamaan ruokaa verkosta vähintään kerran kuussa.

http://www.kauppahalli24.fi/