Itella avaa uudenlaisen verkkokaupan väylän Venäjälle

30.06.2014

Itella kehittää parhaillaan verkkokaupparatkaisua, jossa suomalaisille yrityksille tarjotaan uudenlaista tapaa myydä ja toimittaa tuotteitaan suoraan venäläisille kuluttajille. Itella ja suomalainen Balmuir ovat aloittaneet palvelun testaamisen.

Itella ja korkealuokkaisiin sisustustuotteisiin ja asusteisiin keskittynyt oululainen Balmuir ovat käynnistäneet hankkeen, jonka avulla kehitetään uudenlaista verkkokauppakonseptia Venäjälle.  Projektin aikana venäläisille markkinoidaan ja tarjotaan mahdollisuutta ostaa Balmuirin tuotteita erityisesti venäläisille kuluttajille suunnatusta verkkokaupasta. Itella on rakentanut verkkokaupan ja hoitaa testituotteiden markkinoinnin, tilausten käsittelyn, tuotteiden varastoinnin ja logistiikan rajamuodollisuuksineen. Ensimmäiset tilaukset on jo toimitettu venäläisille asiakkaille.

- Haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään Venäjällä ja alentaa markkinoille pääsemisen kynnystä. Venäjän verkkokaupassa on monia erityispiirteitä liittyen muun muassa tullaukseen ja kielimuuriin. Konseptimme idea on hoitaa rajan yli tapahtuva verkkokauppa kokonaispalveluna, jolloin yritykset voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa, verkkokaupasta vastaava johtaja Aku Happo Itellasta kommentoi.

Balmuirille Venäjä on jo nyt yksi suurimmista vientimaista, mutta markkinapotentiaali on edelleen valtava.

- Venäjällä on pitkät lahjakulttuurin perinteet ja arvostus korkealuokkaisia tuotteita kohtaan. Tässä projektissa yhdistyy monta mielenkiintoista elementtiä; saamme lisää kokemusta markkinasta, paikallisesta kuluttajakäyttäytymisestä, uutta myyntiä ja palautetta verkkokaupan toimivuudesta, listaa Balmuirin myyntijohtaja Juha Jaara.

Verkkokauppa kasvaa Venäjällä 20-30 prosentin vuosivauhtia. Tällä hetkellä Itella hoitaa niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin verkkokauppojen kuljetukset Venäjälle yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Kuukauden testijakson avulla tavoitteena on löytää ratkaisu, joka edistää entistä tehokkaammin kotimaisten verkkokauppojen rajan yli tapahtuvaa kauppaa Venäjälle.

 

Lisätietoja:

Itella Mediadesk puh: +358 20 4523366

Balmuirin verkkokauppa ja kampanjasivu osoitteessa: http://balmuir.ru/dream-delivery